RO EN
Coșul este gol

TIMISOARA: Institutul oncologic va fi construit pe structura unei cladiri abandonate

Comisia de specialitate din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis a receptionat ultima etapa a serviciilor de actualizare a temei de proiectare si elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii "Institutul Regional de Oncologie Timisoara", ce va fi construit pe Calea Torontalului, la km 5, pe structura unei cladiri ridicate in 1994 si abandonate. Incheierea acestui stadiu procedural reprezinta un moment important care urmeaza a fi continuat prin demararea etapelor de proiectare si executie a obiectivului cu impact major pentru sanatatea publica, a anuntat DSP Timis.
"Varianta aleasa a fost cea de consolidare si remodelare a cladirii existente, incluzand si o extindere a acesteia. Spitalul va avea un total de 384 paturi pentru spitalizarea continua a pacientilor, la care se adauga 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensiva si 10 paturi in cadrul Centrului pentru transplant medular si afereza celule stem, ajungand la un total de 524 paturi. Institutul de Oncologie Timisoara reprezinta o necesitate stringenta pentru sistemul sanitar regional, acesta urmand a fi un centru de excelenta in specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune si va adaposti un important sector de cercetare si inovare in acest domeniu, pentru a oferi pacientilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat", au precizat reprezentantii DSP Timis.
Serviciile de actualizare a expertizei tehnice (inclusiv studiul topografic si studiul geotehnic), de actualizare a temei de proiectare si de reactualizare si elaborare a studiului de fezabilitate au fost asigurate de Popp & Asociatii. Conceptul de arhitectura poarta semnatura Square Birou Arhitectura si Urbanism.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter