RO EN
Coșul este gol

SENATUL a aprobat contractul de finantare pentru construirea SRU Craiova

Plenul Senatului a adoptat, luni, in calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Craiova dintre Romania si Banca Europeana de Investitii.
Proiectul de lege reglementeaza finantarea constructiei unui nou spital regional de urgenta in Craiova, ce va deveni un centru de nivel tertiar pentru reteaua de spitale din regiunea de sud-vest, ce va trata pacientii critici si cazurile ce necesita tehnologie si expertiza de nivel inalt.
Potrivit proiectului, noul spital regional de urgenta, care va avea peste 800 de paturi, va fi un complex de cladiri cu sapte etaje si va inlocui Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.
Conform contractului de finantare, imprumutul BEI in valoare de 368 milioane de euro reprezinta circa 73% din costul net aferent constructiei. Diferenta de circa 140,52 milioane de euro, la care se adauga taxele si impozitele aferente proiectului, se va asigura de partea romana, din fonduri nerambursabile si de la bugetul de stat.
"Implementarea proiectului va fi asigurata de Ministerul Sanatatii, in calitate de promotor si agentie de implementare, acestuia delegandu-i-se intreaga autoritate si responsabilitate privind realizarea proiectului si utilizarea fondurilor alocate", prevede proiectul de lege.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter