RO EN
Coșul este gol

SECTOR 1: Reabilitarea termica este obiectivul primordial al autoritatilor

In acest an, in sectorul 1 din Capitala vor fi reabilitate peste 300 de blocuri din cartierele Pajura, Bucurestii Noi, Chitila, Calea Grivitei, Ion Mihalache, Aviatiei si Baneasa. Reabilitarea termica reprezinta principala masura de contracarare a efectelor negative ale recesiunii adoptata de Primaria Sectorului 1, mai ales ca, in general, programele de dezvoltare aduc beneficii comunitatii, generand locuri de munca si dezvoltare economica. Fondurile alocate pentru investitii in 2011 sunt de aproximativ 600 milioane de lei, in conditiile in care bugetul consolidat atinge valoarea de 1,4 miliarde de lei. La aceasta suma se adauga imprumutul de la Banca Europeana de Investitii (BEI) care va permite reabilitarea termica a 365 de blocuri din sectorul 1 pana la finalul anului 2013, care se vor adauga celor 330 de imobile izolate termic pana in prezent. Contractul de imprumut cu BEI este cea mai importanta intelegere realizata cu autoritati ale administratiei publice locale din Romania, a fost semnat in 2011 si are o valoare de 125 de milioane de euro, rambursabili in 20 de ani si cu o perioada de gratie de 4 ani. Reabilitarea termica a cladirilor este cea mai eficienta si economica metoda de reducere a consumului de energie, precum si a costurilor de incalzire, facturile la intretinere scazand cu pana la 50%, iar pierderile de caldura cu 80%. Un alt aspect foarte important este reprezentat de faptul ca toate blocurile la care s-a intervenit din sectorul 1 primesc certificate energetice clasa A sau minim B, in conditiile in care, in prezent, majoritatea imobilelor din București se incadreaza in clasa energetica G. Astfel, la receptia lucrarilor, proprietarilor imobilelor li se ofera un certificat energetic al cladirii, document valabil timp de zece ani de la data emiterii, prin care se atesta performanta energetica a cladirii si a instalatiilor aferente.
Numeroase lucrari la unitatile de invatamant din sector
Cea de-a doua categorie importanta de investitii vizeaza domeniul educatiei, administratia locala urmand sa aloce in 2012 fonduri importante pentru scolile, gradinitele si liceele din aceasta zona administrativa. Astfel, in 2012 vor demara mai multe lucrari: de extindere, restaurare si consolidare la Gradinita nr. 50 (important monument istoric, datand din secolul al XIX-lea, cunoscut si sub numele de „Casa Kretzulescu”), de construire a unor corpuri noi de cladire cu capacitati de 200 de locuri la Gradinitele nr. 222 si nr. 146 si de mansardare la Gradinita nr. 46. De asemenea, vor fi initiate o extindere la Şcoala cu program «after school» nr. 186 „Elena Vacarescu”, o constructie a unei sali de sport la Școala nr. 183 si o consolidare si mansardare la Școala nr. 3 „Nicolae Titulescu”. In ceea ce priveste investitiile in licee, anul acesta va incepe construirea unui corp de cladire cu o capacitate de 100 de locuri la Liceul Teoretic Bulgar, extinderea celui existent la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” si a salii de sport de la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuta”, precum si consolidarea caminului de baieti de la Colegiul Tehnic de Material Rulant. Informatii suplimentare, la www.primariasector.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter