Consiliul Local (CL) Resita a aprobat studiul de fezabilitate pentru noul Spital Judetean de Urgenta, investitie estimata la circa 200 de milioane de euro. Documentatia a fost elaborata intr-un interval de sase luni si stabileste toate detaliile privind noua structura medicala, facilitatile, numarul de paturi, specializarile pe sectii si dotarile necesare. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialisti din Helsinki, Finlanda, tara cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume, si a integrat cele mai noi tehnologii, norme si proceduri din medicina moderna.
"S-a lucrat intens, intr-o perioada destul de comprimata de timp. Noi aprobam Studiul de Fezabilitate al obiectivului, va fi si o expropriere, urmand ca, intr-o perioada scurta de timp, urbanismul de la Resita sa ne elibereze autorizatia de construire in regim de urgenta. In luna septembrie vom primi si PT la nivel de DATC, de autorizare", a declarat Ioan Popa, primarul municipiului Resita.
Serviciile de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului pe durata executiei lucrarilor sunt asigurate de Leviatan Design, avand ca subcontractanti si terti companiile M&D Cons Investitii, Secunet Project, Smart Gaz Energy, Con Gaz Prest si Terra Invest Management.
"Am luat 12 ha de teren de la Combinatul Siderurgic si vom face un spital judetean nou, o investitie de 200 de milioane de euro. Vom obtine finantarea, asta este cert. Sunt 130 milioane de euro pentru constructii si 70 de milioane de euro pentru dotari RMN, CT. (…) Proiectarea spitalului o face o firma care a proiectat sediul NATO din Sibiu si baza aeriana F16 de la Campia Turzii, deci este un spital inteligent", a precizat Ioan Popa.
Noul spital judetean va fi construit pe un teren de 12 hectare, in zona Triaj si va ocupa o suprafata totala de de 58.644 mp, in nodul dintre cartierul Govandari, zona Lunca Pomostului si cartierul Terova. Cladirea principala a spitalului va avea cinci tronsoane cu subsol comun si un regim de inaltime S+P+5E. Intre aceste corpuri sunt prevazute doua curti interioare. De asemenea, vor mai fi amenajate o parcare auto supraetajata (D+P+3E), un garaj si un atelier pentru ambulante.
In perioada urmatoare, primaria va depune si documentatia necesara in vederea obtinerii finantarii din fonduri europene.