RO EN
Coșul este gol

PS4: Credit de 17 milioane de euro pentru reabilitarea a 100 de blocuri

Primaria sectorului 4 a anuntat extinderea liniei de creditare primita de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru implementarea programului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte. Creditul, in valoare de 17 milioane de euro, va fi derulat in patru ani, timp in care se vor reabilita circa 100 de blocuri de locuinte, potrivit datelor prezentate de primarul interimar Daniel Baluta intr-o conferinta de presa. Lucrarile la primele 30 de imobile vor fi initiate in luna martie 2016, termenul de executie a acestora fiind de 3 luni pentru fiecare cladire. Conform datelor autoritatii locale, asociatiile de proprietari si-au dat deja acordul sa contribuie cu 20% din costul lucrarilor, edilul sectorului 4 precizand ca lucrarile respective vor fi platite initial de primarie, banii urmand sa fie recuperati de la proprietari in urmatorii zece ani. Potrivit lui Daniel Baluta, tehnologia si materialele utilizate pentru reabilitarea termica vor fi reanalizate, cu scopul de a fi utilizate materiale rezistente la incendiu, in timp ce, pentru stabilirea design-ului blocurilor, Primaria sectorului 4 a semnat un parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR).
Pana in prezent, in sectorul 4 al Capitalei au fost reabilitate circa 150 de blocuri din totalul de 1.600 de imobile.
In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Daniel Baluta a mai propus infiintarea unui Birou dedicat investitorilor din Sectorul 4 care au alocate bugete de peste 500.000 de euro, acordarea burselor scolare si a granturilor pentru cadrele didactice care au pregatit elevi cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri, precum si asigurarea ajutoarelor de urgenta sub forma de tichete sociale si a unui sprijin material destinat familiilor celor care au pierit in tragedia de la clubul Colectiv.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter