RO EN
Coșul este gol

PMB: Buget de investitii de 2,4 miliarde lei, axat pe termoficare si infrastructura

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) are la dispozitie, in 2023, un buget de investitii de 2,4 miliarde lei, de aproape 4 ori mai mare decat cel aprobat pentru anul trecut. Modernizarea sistemului de termoficare si a retelei de transport in comun vor beneficia de cele mai mari sume, potrivit proiectului de buget lansat in dezbatere publica.
Astfel, pentru modernizarea sistemului de termoficare sunt propuse investitii de 800 de milioane de lei, iar pentru transportul in comun, 700 de milioane de lei. Principalele proiecte de infrastructura pentru care se vor aloca bani in acest an sunt:
  • largirea strazii Prelungirea Ghencea (65 milioane de lei);
  • constructia pasajului Doamna Ghica (55 milioane de lei);
  • reabilitarea liniilor de tramvai (65 milioane de lei);
  • largirea strazii Iuliu Hateganu (14 milioane de lei);
  • amenajarea de piste pentru biciclete - 34,4 milioane de lei.
Pentru revizuirea PUG al Capitalei, bugetul pentru anul 2022 este de 27 milioane de lei.
Fonduri importante vor fi alocate pentru reabilitarea casetei Dambovitei (357 milioane de lei), dar si a colectoarelor Ghidigeni, Oltenitei, Cheile Turzii si Henri Coanda (62 milioane de lei).
Investitii de circa 300 de milioane de lei sunt prevazute in bugetul ASSMB, pentru modernizarea spitalelor aflate in subordinea PMB, alte 60 de milioane de lei fiind prevazute pentru consolidarea cladirilor, din bugetul Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic.
In 2023, Primaria Capitalei are un buget total general estimat la circa 11,4 miliarde lei, din care 8 miliarde lei reprezinta veniturile la bugetul local, la care se adauga fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde lei si venituri de la subordonate, cu o valoare cumulata de circa 2,6 miliarde lei.
Subventia propusa pentru termoficare si transport public se ridica in 2023 la circa 2,4 miliarde lei (termoficare - 1,1 miliarde lei; transport - 1,33 miliarde lei). Cheltuielile de personal pentru primaria generala si subordonate sunt estimate la circa doua miliarde lei, din care cheltuielile de personal ale PMB sunt de 150 milioane de lei, diferenta ajungand la companiile subordonate si spitale. Circa 900 de milioane de lei sunt alocate pentru rambursarea imprumuturilor contractate. Mai mult de jumatate din bugetul general reprezinta cheltuieli curente, cu precadere asigurarea serviciilor publice si realizarea de lucrari de reparatii.
Proiectul bugetului Municipiului Bucuresti pentru anul 2023 poate fi consultat aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter