RO EN
Coșul este gol

ORADEA: Semnare contract de 22 milioane euro, reabilitare sistem de termoficare

S-a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare - etapa III. Acesta a fost incheiat intre Municipiul Oradea si asocierea formata din Igna Construct SRL - lider de asociere, Avril SRL - asociat 1, Crito Prod SRL - asociat 2 si Mecatron SRL - asociat 3.
Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa III", LOT I Retele si mini-puncte termice. Valoarea totala a acestui contract este de 108.033.148 lei (fara TVA).
„Reabilitarea retelelor termice, cu prioritate a celor identificate ca avand pierderi energetice importante, va contribui cu siguranta la reducerea pierderilor in retele, scaderea consumului de combustibili, cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera", a precizat primarul Florin Birta.
Acest proiect este practic complementar proiectelor anterioare, respectiv:
- „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa I" finantat in cadrul POS Mediu 2007-2013.
- „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa II", proiect care a fost finantat in cadrul POIM 2014 - 2020, Axa 7, Obiectiv Specific 7.1.
Sursa de finantare o reprezinta Programul Operational Infrastructura Mare, Axa 7 „Cresterea eficientei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare in orasele selectate" - program dedicat ce vizeaza continuarea lucrarilor de reabilitare propuse in Master Planurile sistemelor de incalzire centralizata din municipiile: Bacau, Botosani, Focsani, Iasi, Oradea, Ramnicu Valcea, Timisoara.
In continuarea celor doua etape anterioare, etapa a III-a va definitiva reabilitarea retelei de transport si va consolida reabilitarea si modernizarea SACET Oradea prin reabilitarea de puncte termice si retele de distributie, iar acolo unde este posibil, tehnic si fezabil economic, renuntarea la punctele termice mari, de cvartal si inlocuirea acestora cu minipuncte termice, la nivel de condominiu.
Contributia nerambursabila asigurata prin proiect este de 98% (85% FEDR+ 13% buget de stat), iar 2% din bugetul local.
Proiectul propune reabilitarea unor tronsoane din retele termice primare si secundare, precum si puncte termice aferente sistemului centralizat de alimentare cu caldura din Oradea. Vor fi reabilitati 46,2 km de conducte din reteaua termica primara si 2,6 km conducte din retelele de termoficare primara ce inlocuiesc reteaua secundara, 39 de minipuncte termice si retele de termoficare secundare in lungime de 1,10 km de traseu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter