RO EN
Coșul este gol

ORADEA: Aprobare studiu de prefezabilitate Complex Sportiv de 84 milioane de euro

S-a aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investitii „Lucrari de interes public local pentru constructii cu caracter educativ si sportiv si infrastructura aferenta acestora - Construire complex sportiv - Obiectivul 1 - str. Fagarasului nr. 2".
In octombrie 2020, Consiliul Local a aprobat un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv, fiind rezolvata apoi si problema terenurilor din zona in vederea depunerii SF-ului pentru finantare la Compania Nationala de Investitii (CNI). Primaria a castigat litigiul cu firma Selina, iar acum terenurile sunt in proprietatea Municipiului Oradea si a statului roman.
Primarul Florin Birta a detaliat pasii facuti de administratia locala pentru demararea procedurii de finantare a complexului: „Saptamana trecuta am avut o discutie la Compania Nationala de Investitii, in vederea demararii procedurii de finantare a construirii acestui complex sportiv. Pentru ca in Planul Urbanistic General al municipiului nu era trecut explicit in aceasta zona un complex sportiv, ci un centru multifunctional, Primaria a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu care este acum in consultare publica, urmand sa fie aprobat. Pentru ca procedura de avizare a unor astfel de investitii cu o valoare ridicata la CNI necesita initial un studiu de prefezabilitate, apoi un studiu de fezabilitate, am convenit cu proiectantii sa realizeze acest studiu de prefezabilitate. Totodata, pentru a nu avea probleme de adjudecare a lucrarii in momentul in care se va da drumul la licitatie, mai ales ca pretul materialelor de constructie a crescut mult in ultimul timp, la acest studiu de prefezabilitate s-a actualizat si lista preturilor, a devizului general, toate stabilite la nivelul actual", a precizat primarul Florin Birta.
In ceea ce priveste capacitatea stadionului, varianta I a studiului prevede un stadion pentru evenimente sportive de nivel mediu cu o capacitate 16.291 locuri, varianta II - un stadion pentru evenimente sportive de nivel inalt cu o capacitate 16.174 locuri, iar varianta III - un stadion pentru evenimente culturale si concerte cu 23.155 locuri.
Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea totala a investitiei care cuprinde stadion, parcare, hotel si piateta este de cca 83,3 milioane euro. Primarul Florin Birta a estimat ca, daca totul va merge bine, anul viitor ar putea incepe constructia acestui stadion.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter