RO EN
Coșul este gol

Ministerul Economiei incepe lucrarile de reabilitare a sediului de pe Calea Victoriei

Ministerul Economiei a anuntat ca va incepe lucrarile de reabilitare a cladirii de pe Caea Victoriei in care isi desfasoara activitatea institutia. Imobilul este clasificat ca monument istoric.
„Jumatate din cladirea care gazduieste Ministerul Economiei a fost zeci de ani abandonata. In ciuda nenumaratelor institutii care si-au desfasurat activitatea in sediul de pe calea Victoriei, nimeni nu a demarat procedurile pentru ca aceasta cladire istorica sa fie salvata. Cand am ajuns ministru al economiei am cerut ca documentele pentru lucrarile de consolidare, reabilitare si modernizare ale imobilului sa fie imediat intocmite. Aproximativ 200 de milioane de lei vor fi investite pentru renovarea arhitecturala, consolidarea structurii de rezistenta, bransarea la utilitati, reabilitarea termica si modernizarea instalatiilor electrice si sanitare. Documentatia a fost predata Companiei Nationale de Investitii care va finanta investitia”, a declarat ministrul Economiei Florin Spataru.
In prezent, doua ministere, respectiv Ministerul Economiei si Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, isi desfasoara activitatea pe Calea Victoriei intr-o cladire de patrimoniu, segmentata in sapte corpuri, care se intinde pe o suprafata de peste 6600 de mp.
Proiectul de reabilitare vizeaza aproximativ 14.000 de mp, respectiv 12.885 de mp de arie desfasurata, Corp C1 Tronson 1,2 si 3 si Corp 4 si reabilitarea a 1034 de mp de teren care include parcare, trotuare si spatii verzi. Obiectivele proiectului sunt conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural local, cu respectarea principiului dezvoltarii durabile si protectiei mediului, prin activitati de conservare si mentinere a stilului architectonic conform.
Inca din anii ′90 expertizele efectuate au stabilit necesitatea realizarii unor lucrari de consolidare a sediului Ministerului Economiei, cladire denumita initial Palatul Monopolurilor de Stat. Parte a edificiului, insa, aflat in stare avansata de degradare, nu a fost modernizata, nici macar igienizata, din anul 2005, desi reprezinta un reper cultural important pentru Bucuresti.
Imobilul cu o valoare arhitecturala si urbanistica unica a fost realizat in perioada 1934 - 1940 de arhitectul Duiliu Marcu, o personalitate care si-a pus amprenta pe constructii impresionante din Capitala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter