RO EN
Coșul este gol

INDUSTRIAL: Se construiesc circa 12.000 mp de hale de productie / depozitare

In curand, lucrarile la doua noi proiecte industriale, ce prevad constructia unor unitati de productie si depozitare vor fi demarate pe raza judetelor Maramures si Calarasi. Obiectivele, a caror arie construita va insuma 11.950 mp, sunt implementate de doi investitori privati din domeniul metalurgiei neferoase, respectiv agriculturii. Primul santier, ce prevede realizarea unui depozit de colectare, conditionare si distributie a produselor agricole, va fi deschis in prima parte a acestui an, in localitatea Constantin Brancoveanu, comuna Dragalina (judetul Calarasi). Investitia, ce apartine societatii Nidera Romania (din Bucuresti), vizeaza edificarea unui complex industrial ce va ingloba doua hale de depozitare cu o arie insumata de 3.740 mp si o capacitate de stocare de 28.000 mc, precum si mai multe cladiri anexe cu un singur nivel, realizate pe structura metalica, cu functionalitati mixte, conform specificul lucrarii.
Un alt proiect industrial va fi realizat in localitatea Dumbravita (din judetul Maramures), de catre societatea Universal Alloy Corporation Europe. Proiectul prevede reconversia unui complex existent intr-o hala pentru reciclarea prin topire si turnarea barelor de aluminiu necesare procesului de extrudare. Documentatia tehnica a fost elaborata de consortiul format din companiile Aedilis Proiect si Arcolar. Lucrarile propriu-zise sunt executate de societatea Antrepriza Montaj Instalatii SA (Baia Mare), care a demarat deja procedurile de pregatire a santierului. “Hala de depozitare va fi amplasata pe un teren cu o suprafata de 62.684 mp, fiind situata in continuarea celei de prelucrari mecanice si alipita de aceasta si de cea pentru extrudare. Pentru noua functiune, hala de depozitare va fi recompartimentata, prin mutarea peretelui despartitor dintre hala de prelucrari mecanice si hala de depozitare cu 40 de metri spre est. In urma recompartimentarii, din totalul de 0,41 hectare aferente halei de depozitare, 0,16 hectare vor trece in suprafata halei de prelucrari mecanice, iar restul de 0,25 hectare vor fi destinate realizarii halei pentru reciclarea prin topire si turnare a barelor de aluminiu necesare procesului de extrudare. Cladirea in care va functiona instalatia de reciclare prin topire si turnare a barelor de aluminiu necesare procesului de extrudare va avea dimensiunea de 5.744 mp, iar noua arie a halei de prelucrare mecanica va fi de 2.466 mp. Capacitatea maxima de productie a instalatiei va fi de maximum 5.000 de tone de bare din aluminiu/an”, a declarat Raducu Gabriel Pop, director general al in cadrul firmei de antrepriza. Pentru informatii suplimentare, click aici!  
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter