RO EN
Coșul este gol

IASI: Lucrarile la noul terminal sunt la 10% si vor fi gata pana la finalul anului

Grupul Strabag a realizat deja 10% din lucrarile pe care le executa pe santierul noului terminal al aeroportului din Iasi, T4, termenul de finalizare a lucrarilor fiind stabilit la finalul acestui an. Lucrarile de constructii au inceput in toamna anului 2022.
"Am inceput anul si saptamana de lucru in vizita pe santierul de la Aeroportul International Iasi. Construim al doilea cel mai mare terminal din tara, dupa cel de la Otopeni, iar acest proiect este o prioritate pentru echipa de la Consiliul Judetean si de la Aeroportul Iasi. Iasul are ocazia sa devina un hub international pentru ca cerere pentru transport aerian exista, pozitionare geografica avantajoasa exista, iar odata cu modernizarea aeroportului va exista si infrastructura pentru a procesa un numar dublu de pasageri fata de cat ne permit actualele terminale. 
Vom incheia anul 2023 tot la aeroport, cu T4 finalizat si pregatit sa asigure toate conditiile unui aeroport modern'', a declarat Costel Alexe, presedintele CJ Iasi.
Executia lucrarilor este realizata de Strabag, iar serviciile de supervizare si dirigentie de santier sunt asigurate de Medos Construct & Consulting.
Noul terminal (T4) va fi ridicat pe o suprafata construita de 10.416 mp si va avea o arie desfasurata de 31.210 mp, cu o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces si a actualei parcari de autoturisme.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter