RO EN
Coșul este gol

Guvernul isi propune sa eficientizeze energetic 4.333 cladiri prin Valul Renovarii

Guvernul isi propune prin Programul ''Valul Renovarii'' eficientizarea energetica a minim 4.333 de cladiri, dintre care 2.700 sunt publice, iar restul blocuri de locuinte, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila.
El a precizat ca nu poate da o cifra exacta a locuintelor reabilitate termic pana in prezent, deoarece, de-a lungul timpului, s-au derulat programe prin mai multe ministere, atat cu fonduri europene, cat si cu fonduri nationale.
"Pot sa va spun ce-si propune Guvernul prin PNRR, prin 'Valul Renovarii', cu o finantare de 2,8 miliarde, cu o supracontractare de 30%. Noi ne propunem eficientizarea energetica a minim 4.333 de cladiri, din care 2.700 sunt cladiri publice si restul sunt blocuri de locuinte", a afirmat Cseke Attila, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.
Ministrul Dezvoltarii a subliniat ca foarte important la Programul ''Valul Renovarii'' este faptul ca nu necesita o cofinantare din partea autoritatii locale sau a proprietarului de locuinta.
"Ceea ce este foarte important la aceasta componenta, care i-a dat si un fel de succes, evident si criza energetica si actualul context in care suntem, este modalitatea care a fost negociata cu Comisia Europeana, modalitatea de punere in aplicare a acestui program, simplu, eficient, platforma digitala, o evaluare destul de rapida si cu finantare 100%. Este primul program de eficientizare energetica de blocuri de locuinte din Romania, indiferent de fondul din care finantam, care nu cere o confinantare de la autoritatea locala, respectiv de la proprietarul din blocul de locuinte. Este o plusvaloare, atat pentru comunitatea locala, dar si pentru cetatean, pentru ca, practic, fara a finanta, fara a aduce o finantare proprie, va avea un apartament mai eficient energetic, la care-i creste si valoarea pe piata, daca vreti, dar, evident, si facturile vor putea sa scada pe baza acestei eficientizari energetice", a explicat Cseke Attila.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter