Societatea Aeroportul Caransebes SA organizeaza licitatie pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare si modernizare a Aeroportului Banat-Caransebes, din localitatea Caransebes (judetul Caras-Severin). Contractul, cu p valoare estimata de 338,58 milioane de lei, vizeaza atat lucrarile de proiectare, inclusiv asistenta tehnica si lucrari de infrastructura si instalatii, cat si pe cele de executie.
"In ceea ce priveste proiectarea, a fost elaborat Studiul de Fezabilitate (ce face parte integranta din documentatia de atribuire) prin intermediul caruia este identificata solutia tehnico-economica de principiu ce va sta la baza realizarii obiectivului de investitii. Plecand de la propunerile tehnice si arhitecturale formulate in cuprinsul Studiului de Fezabilitate, este necesara elaborarea unei documentatii tehnice complete si coerente, care sa expliciteze si sa detalieze cele mai potrivite solutii tehnice si constructive privind realizarea obiectivului. In etapa urmatoare finalizarii Proiectului Tehnic si a obtinerii tuturor avizelor necesare, se va proceda la realizarea pe baza acestuia a lucrarilor de executie in stricta conformitate cu toate prevederile sale", se arata in anuntul de participare publicat pe SEAP.
Conform documentatiei, vor fi realizate lucrari de repozitionare si modernizare a pistei de aterizare - decolare pentru o lungime de 2.500 m, reconfigurarea cailor de rulaj pentru deservirea pistei, amenajarea unei platforme de acces la hangarele existente, amenajarea unei suprafete de 15.950 mp pentru stationarea aeronavelor, realizarea unui sistem de preluare si dirijare a apelor pluviale catre descarcarile existente, realizarea unui sitem modern de balizaj etc.
Durata de implementare a lucrarilor este de 7 luni. Termenul-limita pentru primirea ofertelor este stabilit la data de 2 mai 2023, ora 15:00.
Lucrarile vor fi atribuite pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 50% din punctaj, urmata experienta echipelor de proiect (30%) si de garantia lucrarilor (20%).
Finantarea proiectului este asigurata prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).
Expertiza tehnica a fost realizata de Search Corporation, iar Studiul de Fezabilitate, de companiile Skyline Center si Expert Proiect 2002.