RO EN
Coșul este gol

BUCURESTI: A inceput reconstructia unui imobil de patrimoniu

In luna iunie 2013, subsidiara autohtona a unei societati din Grecia a dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru realizarea unui imobil mixt in Capitala, cu o valoare estimata la peste 22 milioane de lei (mai mult de 5 milioane de euro). Investitia presupune reconversia unei cladiri din categoria monumentelor istorice si transformarea acesteia intr-un complex mixt, ce va ingloba spatii de birouri, comerciale si de alimentatie publica. Imobilul este amplasat in zona centrala a Capitalei, pe strada Ion Campineanu nr. 2, la intersectia cu Bulevardul Nicolae Balcescu, fiind dezvoltat de compania Elmec Romania. „Proiectul, situat intr-o zona de interes major din Bucuresti, consta in reconstructia cladirii si transformarea acesteia intr-un centru modern de retail si birouri, pastrand elementele de autenticitate si detaliile originale de arhitectura a fatadelor. Speram ca acest obiectiv, care se va realiza in aproximativ doi ani si presupune o investitie de peste 5 milioane de euro, sa reprezinte un punct de reper major atat pentru compania noastra cat si pentru peisajul Capitalei”, a declarat Cristian Beznoska, directorul executiv al Elmec Romania.
Societatea de constructii desemnata sa asigure lucrarile de antrepriza generala - Conarg AG (Bucuresti) - a desfiintat intreaga structura interioara a cladirii istorice, precum si ultimele doua etaje, pastrand doar fatada si primele incaperi din spatele acesteia, astfel incat restul imobilului sa poata fi reconstruit. La finalizarea lucrarilor, suprafata totala a complexului cu opt etaje (P+Mz+4E+E5-retras+M) va fi de 5.000 mp. Intrucat lucrarile reprezinta o situatie speciala - prima cladire de patromoniu pentru care s-a emis autorizatie de demolare aproape totala si reconstructie - autoritatile locale au revenit asupra documentatiilor de cateva ori, in data de 22 iunie 2012 eliberand trei avize finale pentru acest imobil, respectiv autorizatia de demolare a structurii interioare, cea de construire si cea pentru organizarea santierului.
Societatile de proiectare si arhitectura implicate in cadrul acestei investitii sunt Capitel Avangarde (proiectare generala si elemente de arhitectura), Popp & Asociatii (structura) si Addict Invest (instalatii), in timp ce managementul de proiect este asigurat de compania Vitalis Consulting. Informatii suplimentare, la www.conarg.ro sau www.elmecromania.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter