RO EN
Coșul este gol

ARAD: Circa 580 milioane lei pentru constructia unui complex spitalicesc matern

Unul dintre cele mai importante obiective ale actualei administratii judetene vizeaza construirea, de la zero, a unui Complex spitalicesc Matern, care sa includa sectii de obstetrica si ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrica si pediatrie.
In acest sens, depunerea cererii de finantare pentru construirea din fondurile PNRR a Complexului Matern a fost aprobata de consilierii judeteni si va fi trimisa la Guvern.
In ultimii 50 de ani, de la construirea Spitalului Judetean, nu a mai fost luata in calcul o investitie atat de mare in sanatatea publica din judet, o cladire care poate ajunge la sapte niveluri, care va include toate specialitatile pentru copii. Valoarea proiectului, conform documentatiei tehnice, este de 578 milioane lei inclusiv T.V.A. Practic, finantarea europeana asigura 95% din cheltuieli. Daca va fi finantat, Consiliul Judetean Arad va trebui sa aloce, din bugetul propriu, suma de 28,9 milioane lei, cu T.V.A. inclus.
In luna iulie, judetul Arad a fost preselectat cu trei proiecte pentru finantarea din PNRR.
„Sunt increzator si isi doresc ca aceasta investitie sa primeasca finantare. Vom vedea, insa cum vor decurge lucrurile, pentru ca Ministerul Sanatatii a anuntat ca vor fi finantate pentru modernizare 25 de spitale, fondurile totale fiind de 1,2 miliarde de lei, spitale care vor trebui sa fie finalizate pana in anul 2026. Avand in vedere termenul scurt, ne asteptam sa fie luate in calcul mai ales proiecte mai mici, care pot fi gestionate mai bine in acest interval”, a declarat Iustin Cionca, presedintele CJA.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter