RO EN
Coșul este gol

TERAPLAST devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Dupa ce a finalizat achizitia a 50% din actiunile producatorului de tigla metalica Depaco, grupul Teraplast Bistrita a mai preluat 10% din titlurile companiei, devenind actionar majoritar al acesteia, cu o participatie totala de 60%.
"In urma achizitiei, vom putea consolida in situatiile financiare atat cifra de afaceri, cat si profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vanzarile Depaco sa aiba o contributie importanta in cifra de afaceri consolidata a grupului Teraplast, premisele de crestere fiind, pe de o parte, dezvoltarea pe piata interna, iar pe de alta parte, intrarea pe pietele externe. In urma integrarii, Depaco vinde deja in Ungaria si Bulgaria", a declarat Mirela Pop, directorul general al Teraplast.
Cele zece procente din titlurile preluate recent erau detinute anterior de omul de afaceri Trofin Lucian Dumitru, fost asociat in cadrul companiei Depaco.
Compania prahoveana a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 127 milioane de lei, in conditiile unui indicator EBITDA de 14,36 milioane lei si ale unui profit net de 10,31 milioane de lei. In prezent, procesul de productie din fabrica Depaco din Baicoi (judetul Prahova) se desfasoara pe mai mult de 40 de linii automate, pentru fabricarea tiglei metalice cu diverse profiluri, a tablei cutate, a sistemului de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii.
Grupul Teraplast a obtinut in 2016 o cifra de afaceri consolidata de 398,78 milioane de lei, la un indicator EBITDA de 61,34 milioane de lei si un profit net de 39,41 milioane de lei. Pentru anul 2017, compania si-a propus o cifra de afaceri consolidata de 434,6 milioane de lei si un profit operational (EBITDA) de 63,3 milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter