RO EN
Coșul este gol

SSAB-AG: Venituri estimate la 20 milioane de euro in 2011

Societatea SSAB-AG - Bacau face parte din holdingul autohton Conbac, ce reuneste 6 firme din domeniul constructiilor (Conbac, SSAB-AG, SSAB Impex, Bac Delphi, Megaprex Instal, Profinstal), fiecare cu o personalitate juridica diferita, dar care, impreuna, pot realiza o lucrare de constructii de la etapa de sapaturi pana la finisajele si dotarile specifice. Astfel, compania SSAB-AG este specializata in productia si montajul de confectii metalice si sisteme cu inchidere de panouri termoizolante. Datorita dotarilor tehnice, firma a ajuns la o capacitate de productie de 1.000 tone de profile metalice/luna, activitatea de fabricatie desfasurandu-se in unitatea proprie din Bacau, cu o suprafata de 6.000 mp.
Mihai Iulian Slic, director general al SSAB-AG: „In prezent, compania noastra are in executie, in diverse stadii, cinci obiective pe structura metalica, respectiv: hangarul ce va deservi aviatiei civile din Bacau (cu o suprafata construita de 5.000 mp), magazinul Lidl din Iasi (2.100 mp), o hala de prelucrare a lemnului in judetul Neamt (2.000 mp), un centru avicol (2.500 mp) si un depozit in Galati (4.400 mp). Totodata, ne aflam in etapa de negocieri finale a unui contract pentru executia unui parc eolian de 20 MW in zona Moldovei, in urmatorii 5 ani urmand a efectua alte asemenea lucrari in Dobrogea (1.000 MW). La nivel de grup, rezultatele financiare din 2010 s-au situat la 27 milioane de euro, din care 6,5 milioane de euro reprezinta cifra de afaceri realizata de catre SSAB-AG. Pentru intervalul 2011-2012, pe baza contractelor incheiate pana in prezent si a celor aflate in curs de definitivare, estimam realizarea unor lucrari ce se situeaza intre 17 milioane de euro si 20 milioane de euro/an pentru SSAB-AG, respectiv intre 50 milioane de euro si 60 milioane de euro pentru intregul holding. Scaderea de 40% a cifrei de afaceri, din intervalul 2009-2010, s-a datorat unor intarzieri mari la plata din partea beneficiarilor si pierderii unor contracte, din cauza politicii de pret a unora dintre concurenti. Cu toate acestea, consider ca, in viitor, se va realiza o atribuire corecta a lucrarilor de constructii, bazata pe competivitate si calitate, instalandu-se o disciplina contractuala ferma intre investitori si antreprenori”.  

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter