RO EN
Coșul este gol

MT a inceput monitorizarea aeriana a santierelor proiectelor de infrastructura

Monitorizarea aeriana a santierelor se va desfasura periodic, in toate zonele, si va permite realizarea unei radiografii a mobilizarii din cadrul santierelor, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
"A inceput monitorizarea aeriana a santierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat inca de la preluarea mandatului! In perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat si au cules date din urmatoarele santiere in lucru: Centura Bucuresti (DNCB), Autostrada de Centura Bucuresti (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Pitesti, Autostrada Sibiu-Pitesti, sectiunea 5. Toate datele captate au fost procesate in laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafata si modele tridimensionale. In baza acestor misiuni de zbor se realizeaza inclusiv o radiografie a mobilizarii din cadrul santierelor"
Acesta a aratat ca in data de 15 iulie 2022, la momentul zborului, pe santierul Drumului Expres Craiova-Pitesti au fost identificate urmatoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare si 3 utilaje de asfaltare.
"Zborurile de supraveghere au fost efectuate in baza unui protocolul incheiat intre Institutul National de Cercetare Dezvoltare Aero-Spatiala (INCAS) si Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a santierelor se vor desfasura periodic, in toate zonele", a mai precizat Grindeanu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter