RO EN
Coșul este gol

MIPE a folosit roboti RPA Tailent pentru a evalua cererile de finantare depuse de IMM

Tailent, o companie romaneasca de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) solutia pentru automatizarea operatiunilor apelului "Digitalizarea IMM-urilor Grant de pana la 100.000 euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale” din cadrul PNRR. Tailent Automation Platform, implementata de ETA2U - unul dintre cei mai importanti integratori de solutii si servicii IT din Romania, a optimizat procesele necesare gestionarii eficiente a celor 7.188 de cereri de finantare depuse.
Robotii Tailent, implementati in premiera pentru Romania la acest nivel de o institutie publica centrala, au automatizat operatiunile esentiale pentru gestionarea apelului, ajutand MIPE sa accelereze etapa de evaluare tehnica si financiara. Programul derulat de MIPE a fost creat pentru a sustine IMM-urile sa adopte tehnologii digitale, oferind finantare de pana la 100.000 de euro pentru fiecare companie selectata, conform criteriilor.
"MIPE doreste sa devina un exemplu in digitalizarea operatiunilor interne si serviciilor oferite populatiei, fiind printre primele institutii publice centrale care apeleaza la tehnologia inovatoare RPA. Astfel, vrem sa fim un exemplu nu doar pentru beneficiarii apelului, ci si pentru toate companiile si institutiile publice romanesti, sa le transmitem ca transformarea digitala este nu doar posibila, ci si sustinuta pentru dezvoltarea sustenabila a economiei nationale”, a afirmat Adrian Caciu, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.
 
 
Tehnologia Tailent si implicarea ETA2U au contribuit semnificativ la succesul proiectului, prin sprijin constant si o colaborare eficienta cu echipele ministeriale pe toata durata proiectului. Robotii Tailent au preluat sarcinile repetitive si mari consumatoare de timp, ajutand in acest fel responsabilii de proiect din MIPE sa se poata concentra mai bine pe relatia cu beneficiarii.
"Pentru Romania este o premiera, un semnal clar dat de administratia publica centrala ca lentila pusa pe digitalizarea Romaniei este o misiune extrem de importanta, asumata si sustinuta. Este imbucurator ca utilizarea  tehnologiei RPA are loc pentru prima oara chiar in cadrul unui proiect care sustine IMM-urile din Romania pe drumul lor catre digitalizare”, a afirmat Mario Popescu, Co-Founder si CEO Tailent.
Robotii Tailent au avut sarcini precum gestionarea proiectelor, validarea si prelucrarea fisierelor, deschiderea canalelor de comunicare cu beneficiari, organizarea si procesarea documentelor, pregatirea si sustinerea activitatilor de contractare. Mai mult, robotii software au complementat activitatea oamenilor folosindu-se de un mediu digital, oferind interconectare si interoperabilitate intre institutii publice cheie precum ANAF, Ministerul Finantelor si Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), in baza protocolului inter-institutional al MIPE.
"O strategie eficienta de digitalizare la nivel national implica o viziune clara, pe termen lung. Misiunea noastra, la Tailent, este tocmai sa sustinem mediul de business si institutiile publice in demersurile de digitalizare, oferind o tehnologie eficienta si accesibila. Nevoia de digitalizare ramane in continuare mare, semnalele confirma ca mergem in directia buna si ca liderii, atat din sectorul public, cat si din cel privat, sunt cei care dau tonul transformarii digitale utilizand solutii tehnologice inovatoare. Prin acest proiect am demonstrat ca RPA faciliteaza accesul la automatizare al mai multor actori, iar solutiile Tailent au capacitatea sa sustina proiecte de anvergura care contribuie la digitalizarea Romaniei”, a completat Mario Popescu.
Strategia globala a Tailent ramane aceea de a democratiza accesul la tehnologiile de automatizare pentru organizatiile din intreaga lume. In ultimii ani, Tailent a incheiat mai multe parteneriate strategice importante cu furnizori de solutii si servicii de top, precum Gambit Digital, Crayon, Encorsa, Wolters Kluwer, Visa, Aliant, Recycle International, ETA2U, Serviceaide, htss, RBC, ASEE, ca parte a unui proces rapid de expansiune globala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter