RO EN
Coșul este gol

ANIS: Protocol pentru performanta sistemelor informatice din administratia publica

Curtea de Conturi a Romaniei si Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) au semnat un Protocol pentru consolidarea colaborarii privind auditul de performanta in domeniul sistemelor informatice utilizate de institutiile publice din Romania.
Prin acest protocol, cele doua parti isi propun consolidarea dialogului si a colaborarii dintre auditorii publici externi si expertii in tehnologia informatiei. Aceasta se va realiza printr-un schimb de experienta care sa se reflecte intr-o calitate ridicata a auditului de performanta al sistemelor informatice utilizate de institutiile publice din Romania.
“Intr-o societate in permanenta schimbare, tehnologia informatiei reprezinta o provocare si, in acelasi timp, o oportunitate in continuarea procesului de modernizare asumat de institutia noastra. Pregatirea continua a auditorilor publici externi intr-un sector cu multe provocari, precum domeniul IT, este o prioritate deoarece rezultatul final al activitatii desfasurate se reflecta direct in viata beneficiarului final, cetateanul”, a declarat Mihai Busuioc, presedintele Curtii de Conturi a Romaniei.
Cu aceasta ocazie se va realiza o analiza panoramica a stadiului de implementare a proiectelor de digitalizare a sectorului public, care va duce la crearea unei platforme de dialog public – privat pentru schimbul de puncte de vedere, opinii, informatii tehnice de specialitate si bune practici.
“Ne propunem, in continuare, promovarea Ghidului de achizitii software pentru institutiile publice si organizarea de seminarii periodice in care sa fie dezbatute aspecte de interes comun, in vederea intelegerii aprofundate a tehnologiei informatiei si a diseminarii elementelor de buna practica in domeniu”, a fost mesajul transmis de Mihai Matei, presedintele ANIS.
Studiul a fost realizat de agentia de media Starcom Romania, prin interviuri online, pe un esantion de 503 persoane, de sex feminin, cu varsta peste 18 ani, utilizatoare de internet, din mediul urban, in perioada 3 - 9 martie 2021.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter