Holcim Romania, cel mai mare producator de materiale de constructii de pe piata locala, se alatura proiectului "Plantam fapte bune in Romania" si impadureste 15 hectare din comuna Dumbravita, judetul Brasov, cu 75.000 de puieti de frasin si gorun, in cadrul unui initiative ce se va desfasura pe parcursul a trei ani. Pana acum, Holcim a finalizat plantarea unui prim lot de 25.000 de puieti.
Actiunea Holcim face parte dintr-o initiativa ampla, realizata in parteneriat cu “Plantam fapte bune in Romania”, ce se va desfasura pe parcursul a trei ani. La finalul campaniei vor fi plantati 75.000 de puieti de frasin si gorun, pe o suprafata de 15 hectare din comuna Dumbravita, judetul Brasov, urmand ca terenurile impadurite sa fie ingrijite pe o perioada de 3-5 ani de la data plantarii.
In prezent, Holcim a plantat un prim lot de 25.000 de puieti pe o suprafata de 5 hectare din comuna Dumbravita. Compania va continua impaduririle in urmatorii doi ani. Pentru actiunea din acest an, Holcim a contribuit cu 60.000 de euro, suma acoperind costurile plantarii puietilor si ingrijirea acestora pana la maturitate.
„Implicarea in proiectul <<Plantam fapte bune in Romania>> a venit ca o completare naturala a angajamentului nostru pentru sustenabilitate, prin care ne-am propus sa reducem emisiile de carbon cu 20% pana in 2030. Grija fata de mediu constituie o prioritate, fiind transpusa in proiecte dedicate acestui subiect. Din 2015 am investit constant in proiecte de responsabilitate sociala dedicate atat zonei de mediu, cat si celor de educatie, sanatate si infrastructura. Ne dorim un viitor verde pentru generatiile urmatoare si facem din acest lucru o prioritate strategica pe care o aplicam atat la nivel de business, cat si individual”, a mentionat Alina Cristea, Manager CSR si Proiecte Educationale in cadrul Holcim Romania.
Pentru plantare s-au ales frasinul si gorunul, ele fiind compatibile cu solul zonei. De altfel, cele doua specii coabiteaza foarte bine, frasinul contribuind la dezvoltarea gorunului prin regenerarea elagajului natural (indepartarea ramurilor din partea inferioara a coroanei unui arbore). Ambele specii au longevitate si reprezinta piloni de baza in dezvoltarea habitatelor colinare forestiere.
„In 2012, Holcim a fost printre primele companii care au sustinut financiar initiativa <<Plantam fapte bune in Romania>>, iar angajatii sai ne-au fost voluntari in numeroase actiuni de plantare. Spre exemplu, astazi, padurea din Armasesti, judetul Ialomita, ce masoara circa 6 hectare, una din printre primele plantatii infiintate de catre asociatie, se datoreaza inclusiv lor. Suntem bucurosi ca putem duce mai departe faptele bune si ca avem ocazia sa prindem noi radacini acolo unde este atata nevoie de verde”, a precizat Simona Camburu, Coordonator Fundrasing al proiectului “Plantam fapte bune in Romania”.
Initiativa de plantare reprezinta una dintre dovezile angajamentului asumat de Holcim pentru sustenabilitate. Acest angajament are la baza un nou model de colaborare (ECONCEPT), ce consta intr-o oferta competitiva de produse si solutii ECO si in obiective clare pentru atingerea sustenabilitatii in constructii. Prin intermediul noului model de business, compania isi propune sa reinventeze modul in care se construieste, cu responsabilitate fata de mediu si respect pentru generatiile viitoare.