RO EN
Coșul este gol

ERICSSON: Aproximativ 75% din cladirile din Europa nu sunt eficiente energetic

Aproximativ 75% din cladirile din Europa nu sunt ediciente energetic, potrivit datelor incluse intr-un raport privind managementul energetic al cladirilor conectate, realizat de Ericsson in parteneriat cu firma Kiona (lider pe piata de solutii tehnologice destinate managementului cladirilor) si Arthur D. Little (companie de consultanta de afaceri). Raportul analizeaza evolutia valorii comerciale si a impactului climatic, ca urmare a implementarii controlului digital al cladirilor, prin intermediul solutiilor de IoT, pentru monitorizarea, verificarea si optimizarea consumului de energie. Ericsson si Kiona colaboreaza pentru a digitaliza managementul cladirilor, cu scopul de a reduce consumul inutil de energie si emisiile de CO2 in sectorul imobiliar
Raportul evidentiaza avantajele pe care cladirile conectate le pot aduce beneficiarilor pe scara larga. Solutiile de conectivitate prin IoT pot aduce plus-valoare unei cladiri, iar o potentiala reducere de 10% a costului anual al energiei (ca urmare a ajustarii parametrilor sistemului de incalzire, in functie de amplasamentul fiecarei cladiri in parte, a performantei sale energetice si a consumului de energie termica proiectat pentru aceasta) ar aduce economii chiar mai mari. Raportul ofera si informatiile necesare pentru a calcula valoarea beneficiilor aduse de managementul energiei, astfel incat sa poata fi estimate economiile de costuri si eficienta energetica, luand in calcul preturile la energie si alti factori.
Avand in vedere ca, in UE, un procent de 36% din emisiile de CO2 provine din sectorul imobiliar, scaderea consumului de energie este esentiala pentru atenuarea efectelor crizei energetice din Europa, precum si a efectelor schimbarilor climatice care afecteaza intreaga planeta.
 
Cladirile traditionale trebuie sa devina inteligente, cat mai rapid
In contextul ascensiunii preturilor la energie si al fenomenului global de urbanizare, este necesara o transformare rapida a cladirilor traditionale in cladiri inteligente, care sa utilizeze conectivitatea IoT, precizeaza autorii raportului citat. Prin intermediul conectivitatii celulare (cu ajutorul companiei Kiona), administratorii de proprietati pot sa optimizeze consumul de energie si sa remedieze potentialele probleme inainte ca acestea sa devina foarte costisitoare.
Kiona isi propune sa previna risipa de energie si sa reduca emisiile de CO2 in cele peste 55.000 de unitati comerciale, industriale, rezidentiale si publice, pe care le administreaza in prezent. Mai exact, cu ajutorul Kiona, sectorul imobiliar isi poate atinge obiectivele financiare si de sustenabilitate (ca urmare a implementarii proceselor digitale la nivelul cladirilor noi si vechi), peste 5.500 de cladiri folosind solutiile de conectivitate celulara alimentata de platforma Ericsson IoT Accelerator (oferita ca serviciu printr-o retea globala de furnizori de servicii de telecomunicatii parteneri).
Platforma Ericsson IoT Accelerator ofera vizibilitate si control complet al tuturor dispozitivelor IoT, pe parcursul intregului ciclu de viata, indiferent de locatia lor, iar aceste capabilitati sunt extrem de importante pentru furnizarea de servicii de management si optimizare energetica a cladirilor conectate, se mai arata in comunicat.
"Implementarea conectivitatii celulare IoT in sectorul imobiliar aduce beneficii pietelor din intreaga lume, incepand cu reducerea consumului de energie si a altor costuri operationale, pana la cresterea valorii unei proprietati si cresterea nivelului de satisfactie al chiriasilor. Desi beneficiile variaza de la o tara la alta, consumul redus de energie aduce avantaje de ordin financiar si pentru mediul inconjurator la scara larga", a declarat Jens Erler, IoT Client Principal, Technology & Emerging Business, la Ericsson.
"Suntem constienti de faptul ca sectorul imobiliar se confrunta cu provocari in ceea ce priveste managementul energetic si cresterea valorii proprietatilor, in Europa de Nord si nu doar. Prin solutiile si serviciile sale de asistenta, Kiona se straduieste sa diminueze aceste presiuni si sa creeze un ecosistem digital unificat, care sa permita administrarea de la distanta a proprietatilor", a precizat Viktor Vitell, CMO, Kiona.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter