Joi, 30 septembrie 2021, va avea loc o noua editie din seria videoconferintelor EURO-Constructii - Industria de constructii: domeniu strategic, sub impactul schimbarii. Evenimentul se desfasoara incepand cu orele 10:00 si va avea ca tema centrala de discutie "Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de constructii si domeniile conexe".
In ultimii doi ani, in contextul pandemiei, digitalizarea a devenit un subiect de interes tot mai mare si pentru sectoarele traditional conservatoare, iar industria de constructii este presata mai mult ca oricand sa adopte noile instrumente digitale. Adoptarea la scara tot mai larga a modului de lucru colaborativ BIM, dar si implementarea de platforme CRM, de Project Management si Estimation, softurile de analiza predictiva (Big Data, Predictive Analytics), Internet-of-Things sau printarea 3D, toate au capatat noi valente in perioada pandemiei, iar utilizarea acestora se va intensifica si in intervalul urmator.
Digitalizarea sectorului de constructii se intampla deja, multe companii alocand deja resuse, financiare si umane, in aceasta directie. Beneficiile sunt deja, in mare, cunoscute pe piata si solutii tot mai specifice, dedicate, devin din ce in ce mai prezente si vor fi si mai populare in viitor.
Principalul impediment in digitalizarea sectorului de constructii ramane cel legat de costuri. Insa, companiile pot beneficia de ajutorul unor consultanti care au trecut deja prin astfel de procese de transformare digitala si pot identifica corect modul in care compania se poate transforma, inclusiv din punct de vedere al modelului de business, pentru a putea monetiza, sa poata profita cu adevarat de acea transformare digitala.
In acest context, Videoconferinta EURO-Constructii 2021 aduce in discutie subiecte precum:
● Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de constructii si domeniile conexe;
● Arhitectura si proiectarea se afla in prima linie a integrarii conceptelor si aplicatiilor digitale;
● Proiectarea de cladiri sustenabile presupune aplicatii care integreaza un volum mare de date;
● Santierele au nevoie acum sa proceseze volume mari de date referitoare la stadiile de executie;
● Optimizare pentru procesele de decizie si crearea de fluxuri continue, fara blocaje si perturbari;
● Sunt necesare date despre stocuri, forta de munca, gestiune/grad de utilizare a utilajelor;
● Toate impreuna inseamna resurse financiare care pot fi transferate rapid la capitolul profit;
● Piata muncii este sub presiunea atragerii de noi talente si de personal cu abilitati digitale;
● Expansiunea cererii si intensificarea competitiei sunt insotite de cresterea generala a preturilor;
● Constructiile sustenabile si aplicarea noului normativ din urbanism /constructii sunt in actualitate;
Peste toate acestea, pandemia persista si impune dinamizarea investitiilor publice/ private pentru recuperare economica. Revin investitiile in noi dezvoltari de proiecte de birouri, rezidentiale, industriale/ logistice si retail, alte noi oportunitati urmand a fi date de investitiile prevazute in PNRR.
Invitati la editia martie a videoconferintei EURO-Constructii – Septembrie 2021 sunt:
● Constantin MĂGDĂLINA, Director, Valoria Business Solutions, expert in tendinte si tehnologii emergente;
● Dan MORARU, CEO al ALLBIM NET (furnizor de software pentru industria constructiilor) si promotor al BIM in randul specialistilor;
● Rodica LUPU, Director, Cluster TEC (organizatie ce faciliteaza digitalizarea în constructii, adoptia BIM la scara larga si ofera sprijin firmelor in parcursul lor catre digitalizare si inovare);
● Alexandru TĂNASĂ, Digital Business Advisor, ARGGO Consulting (furnizor de solutii digitale pentru eficientizarea investitiilor si managementul santierelor);
● Costel COJANU, Head of Innovations and Design, PORR Romania (antreprenor general si furnizor de servicii pentru proiecte de constructii la standarde inalte de calitate ce integreaza inovatii si know-how);
● Bojan PETKOVIC, Country Manager SEE & Romania, PlanRadar (companie ce ofera aplicatii pentru digitalizarea proiectelor de constructii si imobiliare, cu prezenta in peste 40 de tari);
● Ștefan CONSTANTINESCU, Presedinte si co-fondator, Bimtech - Asociatia pentru Cercetarea, Dezvoltarea si Implementarea Tehnologiilor in Constructii din Romania.
Videoconferinta va fi moderata de Elena Mitea, redactor-sef al revistei Agenda Constructiilor.
Partenerii evenimentului sunt: ARGGO Consulting, Hilti Romania, ALLBIM Net, Sixense Romania, Cadware Engineering, Knauf Insulation Romania, REHAU Romania si Habitat for Humanity Romania.
Videoconferinta EURO-Constructii va putea fi urmarita in direct pe www.agendaconstructiilor.ro, www.fereastra.ro si www.euroconferinte.ro, dar si pe paginile de Youtube si de Facebook ale revistei Agenda Constructiilor.
Pentru informatii suplimentare, click aici!