RO EN
Coșul este gol

EURO-Fereastra: Prilej de reunire a specialistilor bransei locale de tamplarie

Marti, 15 mai a.c., la sala Atlas din cadrul complexului hotelier Radisson Blu, din Bucuresti, s-a desfasurat cea de-a patra editie a Conferintei Internationale de Tamplarie si Pereti Cortina EURO-Fereastra 2012. La eveniment au fost prezenti peste 150 de specialisti din domeniu - manageri ai companiilor specializate in fabricatia de ferestre termoizolante, reprezentanti ai principalilor furnizori de sisteme, membri ai patronatului de profil etc. - care au asistat la prezentarea unor subiecte de actualitate. Lucrarile congresului au fost deschise de David Hepp, director adjunct al centrului de supraveghere si certificare din cadrul IFT Rosenheim, care s-a referit la problematica procesului de instalare a elementelor de tamplarie, in special la lucrarile de reabilitare. Prezentarea a fost completata de interventia directorului general al VBH Romania, Daniel Gavris, acesta oferind detalii despre o serie de solutii ce concura la realizarea unor operatiuni profesionale de montaj. In continuare, Dennis Rauen, cercetator in cadrul institutului Interconnection Consulting - Viena (Austria), a punctat principalele tendinte de evolutie a pietei de tamplarie valabile atat la nivel european, cat si in ceea ce priveste Romania. Gheorghe Dragne, director de vanzari al Veka Romania, s-a referit la sistemul Softline 82 si la avantajele pe care aceasta serie le asigura procesatorilor. Prima parte a conferintei a fost incheiata de Valentin Petrescu, presedinte al Patronatului de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT), acesta aratand in mod succint directiile principale in care actioneaza organizatia a carei activitate o coordoneaza.
 
Sisteme revolutionare pentru constructii eficiente energetic
Partea a doua a evenimentului a inceput cu prezentarea serviciilor asigurate partenerilor din Romania de catre IFT Rosenheim si partenerul local SRAC Cert. David Hepp in tandem cu Georgeta Neagu - reprezentant tehnic al laboratorului din Romania - i-au informat pe specialistii din auditoriu in legatura cu diferentele dintre marcajele CE si CE+, definind, totodata, conceptul de "Pasaport de produs". Congresul a continuat cu interventia directorului general al companiei Dual Soft, Vladimir Peta, care a aratat avantajele si modul in care a fost optimizata cea mai recenta versiune a aplicatiei software WinArchi. Sesiunea s-a incheiat cu interventia lui Cristian Ilas, director de produs in cadrul Roto Romania, acesta informandu-i pe cei prezenti in legatura cu Roto DoorSafe - noua generatie a sistemelor de inchidere pentru usi. Parte finala a conferintei a inclus prezentarile managerului de produs al Alukonigstahl, Daniela Badea, si ale administratorului Klaes Romania, Raoul Iovanut, care s-au referit la noutati in ceea ce priveste tamplaria pentru case pasive, respectiv la solutii software performante pentru cladiri eficiente din punct energetic. O prezenta interesanta a fost a presedintelui de onoare al PPTT, Marin Crutescu, directorul grupului Amvic subliniind importanta orientarii companiilor locale spre activitatea de livrare catre pietele externe. EURO-Fereastra s-a incheiat cu o trecere in revista a principalelor subiecte dezbatute in cadrul editiei a XVI-a a Congresului International de Case Pasive (derulat la inceputul acestei luni in Hanovra - Germania), in special a celor referitoare la ansamblurile performante de tamplarie si panouri vitrate termoizolante. Informatii suplimentare, la www.euroconferinte.ro  
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter