Un eveniment ce reprezinta o premiera la cea de-a cincea editie a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016, programata sa aiba loc la data de 24 mai a.c. in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, este constituit de participarea, in calitate de speaker, a arh. Dragos-Ionut Arnautu, reprezentant al reputatului si bine-cunoscutului Passivhaus Institut, din Darmstadt - Germania. Astfel, specialistul va prezenta plenului o lucrare despre sustenabilitatea aplicata in arhitectura si legatura stransa intre geometria arhitecturala si eficienta energetica a cladirilor. Toate aceste subiecte, de stricta actualitate, vor fi abordate in contextul climatic si geo-politic european, cu referiri directe si la Romania.
„Ma bucur sa vad ca interesul in ceea ce priveste eficienta energetica a imobilelor si arhitectura sustenabila creste in Romania. Urmaresc cu deosebita atentie demersurile intreprinse de organizatorii conferintelor EURO-Constructii si EURO-Fereastra, in domeniul promovarii conceptelor de dezvoltare durabila si eficienta energetica, deoarece acestea reprezinta un bun prilej de informare a operatorilor pietei din Romania, ce se intrunesc anual pentru a dezbate aceasta problematica de o complexitate deosebita. De altfel, sunt un membru activ al acestei miscari internationale, ce promoveaza sustenabilitatea in arhitectura si constructii. Totodata, imi face o deosebita placere sa ma implic in diverse proiecte din tara, pe marginea subiectelor discutate cu ocazia derularii evenimentelor”, a declarat Dragos-Ionut Arnautu, cu privire la conferinte si la tema sustinuta.
Explicand succint subiectul prezentat, intitulat „Cladirile pasive - sustenabilitate aplicata”, specialistul PHI Darmstadt a mai precizat: „Relatia dintre imobil si energia utilizata este rezultatul unei ecuatii cu trei variabile: iluminarea naturala, incalzirea pasiva, precum si racirea pasiva. Acesti trei factori pasivi sunt extrem de importanti, deoarece manifesta o influenta majora asupra formei arhitecturale. Integrarea cerintelor tehnice si functionale ale arhitecturii pasive intr-un concept estetic satisfacator reprezinta, in consecinta, atat o provocare, cat si o oportunitate. Prin dialog direct, cu prilejul conferintei, vom aduce o contributie activa in directia atingerii acestui scop”. Informatii suplimentare, la www.euroconferinte.ro