RO EN
Coșul este gol

SIBIU: Finantare de 81 milioane lei pentru Amenajarea afluenților Oltului

Directorul general al Administratiei Nationale „Apele Romane”(ANAR), Victor Sandu, alaturi de directorul general al Regiei Nationale a Padurilor(RNP), Gheorghe Mihailescu, de directorul Administratiei Bazinale de Apa(ABA) Olt, Stefan Prala, de directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor(SGA) Sibiu, Mircea Sandu Birs, precum si de specialisti din domeniile ape si paduri, l-au insotit pe ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, intr-o vizita de lucru in judetul Sibiu.
La sediul Primariei Porumbacu de Jos, directorul general al ANAR, Victor Sandu le-a prezentat participantilor proiectul finantat din fonduri UE prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) „Amenajarea complexa a afluentilor Oltului de pe rama nordica a Muntilor Fagaras cu potential de risc la inundatii din viituri rapide”. Proiectul se desfasoara pe afluentii malului stang ai raului Olt:
- paraul Sebes, pe raza unitatii administrativ teritoriale (UAT) Turnu Rosu;
- paraul Porumbacu, pe raza UAT Porumbacu de Jos;
- paraul Cartisoara, pe raza UAT Cartisoara si Carta.
Lucrarea mentionata presupune: recalibrarea albiei paraului Cartisoara, pe o lungime de 5,5 km; consolidari de mal pe paraul Cartisoara, pe o lungime de 9,36 km; construirea unui dig nou pe o lungime de 4,6 km, pe paraul Cartisoara; refacerea a doua podete parau Cartisoara; consolidari de mal, parau Sebes, in lungime de 0,22 km; construirea a cinci caderi de beton pe paraul Sebes; realizarea unei acumulari nepermanente pe parau Sebes, cu o capacitate de 268.000 metri cubi; impadurirea pe 400 de hectare a zonelor montane a paraului Porumbacu; reprofilarea albiei paraului Porumbacu, pe o lungime de 2,65 km; consolidari de mal parau Porumbacu pe o lungime de 2,65 km; 7 praguri si un nou dig pe paraul Porumbacu, precum si 12 baraje de retentie.
Obiectivul de investitie are o valoare totala de 17,9 milioane de euro (81 de milioane de lei). De asemenea, s-a adus in discutie si derularea proiectului investitional „Marirea capacitatii de transport a aductiunii Gura Raului - Sibiu si lucrari de asigurare a comportarii in timp a barajului Gura Raului, judetul Sibiu”.
Lucrarea vizeaza reabilitarea aductiunii pe o lungime de 14,834 km, reabilitarea barajului, a pragurilor si protectiilor, precum si realizarea de instalatii electrice pe o lungime de 18,951 km. Obiectivul se realizeaza cu bani alocati de la bugetul de stat si are o valoare estimata de 60,1 milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter