RO EN
Coșul este gol

CALARASI: Investitie de 8 milioane de lei pentru reabilitarea de drumuri prin PNDL

Trei artere principale din Calarasi vor intra, la inceputul acestui an, in reparatii capitale. Proiectul va fi derulat prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobati de Consiliul Local al municipiului Calarasi. Investitia, a carei valoare este estimata la aproape 8 milioane de lei, vizeaza reabilitarea strazilor Musetelului, Stirbei Voda si B-dul Cuza Voda si este necesara deoarece, din cauza defectiunilor partii carosabile, circulatia se desfasoara cu un grad de dificultate ridicat, fiind pusa in pericol siguranta participantilor la trafic. „Modernizarea si reabilitarea infrastructurii de transport reprezinta o prioritate, intrucat contribuie la cresterea gradului de mobilitate a persoanelor si a bunurilor, asigura accesul mai facil si mai rapid catre furnizorii de servicii de sanatate, sociale si educative, contribuie la reducerea timpului de deplasare si asigura o mai mare securitate in transport”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene.
* * *
PNDL este un program de finantare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unitatilor administrativ-teritoriale cu toate dotarile tehnico-edilitare, de infrastructura educationala, de sanatate si de mediu, sportiva, social-culturala si turistica, administrativa si de acces la caile de comunicatie in vederea asigurarii unui climat investitional atractiv pentru localitatile Romaniei. Pot beneficia de finantare, in cadrul PNDL, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale, respectiv comunele, municipiile si orasele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judetele, precum si unitatile administrativ-teritoriale membre ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, constituite in conditiile legii, pentru investitiile realizate prin asociatiile de dezvoltare intercomunitara.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter