RO EN
Coșul este gol

ORADEA: 7,6 milioane euro pentru reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta

La Primaria Oradea a fost semnat contractul de finantare avand ca obiect cresterea performantei energetice a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea. In iunie 2017, Primaria Oradea a depus cererea de finantare cu titlul "Cresterea performantei energetice a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea", in cadrul Programului Operational Regional 2014 -2020, iar ca urmare a evaluarilor aceasta a fost aprobata.
Contractul de finantare in valoare totala de 7.660.289,61 euro a fost semnat de primarul Ilie Bolojan, in prezenta lui Marcel Bolos, directorul Agentiei de Dezvoltare Nord-Vest Cluj-Napoca, a lui Gheorghe Carp, manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea si a lui Marius Mos, directorul Directiei Management cu Finantare Internationala (DMPFI) din Primaria Oradea. Din valoarea totala a contractului de finantare de 7.660.289,61 euro cu TVA, 7.604.904,44 euro este valoarea eligibila iar 55.385,17 euro reprezinta contributia beneficiarului la cheltuielile neeligibile. Valoarea totala eligibila de 7.604.904,44 euro este compusa din valoarea eligibila nerambursabila (banii de la UE) in cuantum de 7.452.806,35 euro (98%) si din contributia de 2%, respectiv de 152.098 euro a beneficiarului la cheltuielile eligibile. Durata de implementare a proiectului este este de 24 de luni de la data semnarii contractului de finantare.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: eficientizarea din punct de vedere energetic (reabilitare termica) a celor doua corpuri de cladire ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, reducerea consumului anual de energie primara cu 50% fata de consumul initial, dar si scaderea estimata a emisiilor gazelor cu efect de sera la 25,86 kg/mp/an dupa implementarea masurilor de eficienta energetica.
Investitia va cuprinde sase componente importante: reabilitarea termica a anvelopelor cladirilor; reabilitarea sistemului de instalatii de incalzire si ventilatie; reabilitarea sistemului de instalatii sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrica si iluminat; inlocuirea ascensorului nr. 1 amplasat in corpul C2 si utilizat pentru transportul hranei pacientilor din spatiile de cazare; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, incalzirii/racirii si ventilarii. Lucrarile propuse vor atrage dupa sine si alte lucrari conexe, cum sunt reparatiile si refacerile.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter