RO EN
Coșul este gol

MURES: Lucrarile la infrastructura aeroportului, finalizate in proportie de 50%

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Péter Ferenc a sustinut o conferinta de presa alaturi de vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Cimpeanu, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Transilvania, Peti András si vicepresedintele executiv, Daniel Marius Popa. Conferinta a avut loc la Aeroportul Transilvania si a avut ca tema gradul de realizare a lucrarilor la pista de decolare/aterizare.
”Lucrarile sunt finalizate in proportie de aproximativ 50% si se lucreaza 24 de ore din 24. Desigur, au fost elemente neprevazute pe care a trebuit sa le gestionam, dar in acest moment putem spune ca in iunie aeroportul va fi functional. Valoarea totala a investitiei se ridica in acest moment la 55 de milioane de lei cu TVA. Subliniez, inca o data, ca prin inchiderea Aeroportului si realizarea acestor lucrari am urmarit ca scop principal asigurarea unei infrastructuri de pe care sa se poata zbura in conditii de maxima siguranta. Acesta a fost motivul pentru care mi-am asumat aceasta decizie, indiferent de costurile politice”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Mures, Péter Ferenc.
In paralel cu lucrarile la pista conducerea Aeroportului deruleaza toate demersurile necesare pentru autorizarea pistei de decolare/aterizare pentru ca in cel mai scurt timp zborurile sa poata fi reluate.
”Documentatia necesara a fost transmisa Autoritatii Aeronautice tocmai pentru ca in momentul finalizarii lucrarilor sa facem doar testele pe teren si astfel sa scurtam termenul de avizare”, a spus presedintele CA al Aeroportului Transilvania, Peti Andras.
De asemenea, exista negocieri permanente cu operatori aerieni pentru a avea acces la cat mai multe destinatii internationale de pe Aeroportul Tirgu-Mures, dar si zboruri Tirgu-Mures-Bucuresti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter