RO EN
Coșul este gol

MT demareaza lucrari de reabilitare la linia ferata Simeria - Curtici - Frontiera

Unul dintre cele mai importante proiecte de investitii in infrastructura feroviara derulat de C.N.C.F. „CFR” - S.A, sub coordonarea Ministerului Transporturilor, “Reabilitarea liniei de cale ferata Simeria - Curtici - Frontiera, parte componenta a Coridorului IV Pan European, Tronson km 614+000 - km 470+022 (Simeria)“. Judetul Arad si Judetul Hunedoara - ETAPA II - amplasament existent si culoar expropriat exclusiv intervalul km 547+625 - km 547+325- culoar expropriat - lungime de 144 km. a primit, marti 22 mai a.c., autorizatia de construire pentru executarea lucrarilor. Proiectul este finantat din fonduri europene prin programul POIM.
Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii liniilor curente si directe din statii, a macazelor si a altor linii din statii, conform noii configuratii a statiilor aprobata la faza Studiu de Fezabilitate.
Lucrarile de executie autorizate sunt urmatoarele:
- Lucrari de terasamente: lucrari de rambleu si debleu, cca. 2.949.643 mc
- Lucrari de suprastructura c.f.: reabilitarea liniilor curente si directe din statii, a liniilor abatute, a capetelor statiilor in zona schimbatoarelor, a macazelor si a altor linii din statii.
- Lucrari de consolidare: ziduri de sprijin din b.a., piloti forati, diverse reparatii la ziduri de sprijin existente, etc
- Lucrari de arta: 3 tuneluri, 1 polata, 46 pasaje superioare si inferioare si poduri, 54 podete
- Lucrari de scurgerea apelor: drenuri, santuri, etc
- Lucrari de drum- drumuri intretinere, tehnologice, etc.
- Lucrari de constructii aferente infrastructurii feroviare inclusiv instalatii si utilitati corespunzatoare: peroane, copertine, pasarele pietonale, constructii anexe (garduri, fundatii piloni si stalpi de iluminat, cladiri-container pentru semnalizari, antene GSM-R, etc)
- Lucrari de relocari/protejari utilitati (inclusiv supratraversari si subtraversari): se vor realiza in amplasamentul existent si in culoarul expropriat suplimentar, conform proiectelor avizate de beneficiarii utilitatilor si legislatiei in vigoare, dupa caz, vizate si stampilate spre neschimbare
- Instalatii Feroviare :linie de contact, semnalizare, telecomunicatii, energoalimentare, iluminat capete statii , protectia instalatiilor din cale si vecinatate, etc
- Lucrari privind siguranta circulatiei feroviare: conform proiect si in conformitate cu normele si legislatia in vigoare, cu respectarea instructiilor specifice pe toata durata desfasurarii lucrarilor
- Lucrari de protectia mediului: in conformitate cu Acordul de mediu nr. 20/07.09.2012 emis de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara si cu legislatia si normele generale si locale in vigoare.
Ordinul de incepere a lucrarilor va fi emis la inceputul lunii iunie a.c., dupa predarea amplasamentelor. Valoarea lucrarilor autorizate, fara TVA este de 2.917.026.351,819 lei. Durata de executie a lucrarilor este de 3 ani, de la data inceperii efective a lucrarilor. Autorizatia de construire este valabila pe toata perioada implementarii proiectului, pana la finalizarea executarii lucrarilor, respectiv pana la data semnarii procesului-verbal de receptie finala a lucrarilor.
Lucrarile autorizate sunt impartite in patru contracte si vor fi realizate de Asocierea Astaldi SpA Italia - FCC Construccion SA Spania, Asocierea Aktor - Alstom - Arcada si Asocierea FCC Construccion SA Spania - Astaldi SpA Italia - Convensa Spania. Pentru acest proiect a mai fost emisa in anul 2017 o autorizatie de construire - Etapa I, prin care au fost autorizate lucrarile care se desfasoara pe amplasamentul existent, pentru care nu erau necesare exproprieri.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter