RO EN
Coșul este gol

MLPDA: 340 milioane lei pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire

La data de 21 ianuarie 2020, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) informeaza, printr-un comunicat, ca exista suma de 340 milioane lei la dispozitia unitatilor administrativ-teritoriale (UAT) care vor sa modernizeze sau sa infiinteze sisteme centralizate de incalzire.
Pana la 31 martie 2020, unitatile administrativ-teritoriale (UAT) pot trimite la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) solicitari de finantare pentru proiecte de reabilitare, modernizare sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor.
„UAT-urile care detin in proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termica beneficiaza de cofinantare nerambursabila a proiectelor de investitii in limita a 70 milioane lei credite bugetare si 270 milioane lei credite de angajament - sume alocate Programului Termoficare si aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan.
Finantarea se asigura de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, in limita a 400 milioane lei si din bugetul local al UAT. Cota de cofinantare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contributia de la bugetul local este de minimum 15%.
***
Pentru asigurarea conditiilor optime de functionare a serviciului de alimentare cu energie termica a populatiei, la nivelul MLPDA se deruleaza Programul Termoficare aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finantare a investitiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea si extinderea sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor, care se implementeaza in perioada 2019-2027 si va finanta proiecte noi si in derulare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter