RO EN
Coșul este gol

MDRAP: Manastirile Zamfira si Probota vor fi reabilitate din fonduri europene

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Consolidare, restaurare, conservare si punere in valoare arhitecturala si pictura murala a Bisericii Mari a Manastirii Zamfira, judetul Prahova - executata a fresco de Nicolae Grigorescu”.
In valoare de aproape 20 milioane lei, are durata de implementare de 45 luni, proiectul este finantat din Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural. Proiectul isi propune restaurarea si consolidarea obiectivului de patrimoniu Biserica „Inaltarea Domnului” si „Sfantul Nifon”, parte componenta din ansamblul Manastirea Zamfira, precum si punerea in valoare a acestuia, contribuind astfel si la impulsionarea dezvoltarii comunei Lipanesti din judetul Prahova, prin cresterea numarului de turisti in zona.
Totodata, ministrul pentru fonduri europene a semnat si contractul de finantare pentru proiectul „Restaurarea patrimoniului cultural la Manastirea Probota, din judetul Suceava”, in valoare totala de aproape 22,7 milioane lei. Lucrarile se vor derula timp de 3 ani si se vor finaliza prin punerea in valoare a patrimoniului cultural din satul Probota, judetul Suceava, prin reabilitarea complexului monahal declarat monument istoric.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter