RO EN
Coșul este gol

BEI: Imprumut de 50 milioane de euro pentru construirea unei noi conducte de gaze

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat un imprumut de 50 de milioane de euro, garantat prin Planul Juncker, companiei Transgaz, pentru a finanta construirea unei noi conducte de gaze in Romania. Aceasta va conecta localitatile Podisor si Recas, urmand a avea 478 de kilometri lungime. Conducta face parte din infrastructura energetica ce leaga Bulgaria de Austria, trecand prin Romania si Ungaria.
Acordul de imprumut a fost posibil datorita sprijinului oferit de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investitii pentru Europa. Conform BEI, acesta este un proiect de importanta majora pentru promovarea integrarii pietei energetice europene si a securitatii energetice in Romania si in intreaga regiune.
"Acest proiect transfrontalier va duce la crearea de mii de locuri de munca in regiune, principalul obiectiv al Planului Juncker. Combinarea finantarii FEIS cu alocarea de fonduri prin Facilitatea de interconectare a Europei (MIE) a ajutat la demararea acestui proiect. Incurajez si pe alti promotori de proiecte sa analizeze posibilitatea de a combina sursele de finantare pentru planurile lor de investitii”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedintele Comisiei Europene si responsabilul pentru euro si dialog social, stabilitate financiara, servicii financiare si Uniunea pietelor de capital.
Potrivit datelor pentru luna octombrie 2017, se asteapta ca planul de investitii sa mobilizeze fonduri in valoare de 240,9 miliarde euro in intreaga Europa si de aproape un miliard de euro in Romania. Circa 21% din aceste investitii sunt realízate in sectorul energetic. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter