Utilizarea echipamentului de incalzire a locuintei impreuna cu accesoriile de termoreglare aferente reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de gaze si energie electrica. Potrivit specialistilor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, prin folosirea accesoriilor de termoreglare dotate cu tehnologie de conectivitate, economiile pot ajunge pana la 25%* din valoarea facturilor. Functionarea eficienta a centralei pentru obtinerea unui randament ridicat si a unui consum cat mai mic reprezinta o prioritate pentru cei mai multi utilizatori de centrale termice din Romania. Asadar, datorita costurilor reduse oferite de aceasta modalitate de control a temperaturii, majoritatea celor care opteaza pentru instalarea unei centrale termice pe gaz achizitioneaza si accesoriile de termoreglare aferente.
„Pe masura ce tehnologia intra tot mai mult in vietile si casele oamenilor, folosirea acesteia, inclusiv la nivelul centralelor termice, reprezinta un pas firesc pentru a spori confortul utilizatorilor. Accesoriile de termoreglare reprezinta una dintre solutiile eficiente si intuitive in acest sens, o provocare constanta de a oferi clientilor o experienta cat mai buna in utilizarea sistemului de incalzire. De asemenea, montarea acestora poate aduce economii substantiale la facturi”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Cele mai cautate accesorii de termoreglare din portofoliul Ariston sunt sondele de interior, cele de exterior, precum si unitatile ce permit controlul prin internet a centralei termice, respectiv cele conectate la aplicatia Ariston NET. Astfel, cu ajutorul aplicatiei, utilizatorul are posibilitatea de a monitoriza si gestiona sistemele de incalzire si producere de apa calda menajera din mai multe locatii, respectiv de a porni sau opri de la distanta centrala, de a seta temperaturi diferite in fiecare camera din locuinta ori de functiona in patru moduri prestabilite, pentru o utilizare cat mai simpla.
Asadar, prin intermediul aplicatiei Ariston NET, centrala poate fi setata pe modurile iarna, oprire cu activarea functiei anti-inghet, vara sau vacanai. De asemenea, prin activarea functiei Auto, centrala va functiona conform temperaturilor din exteriorul si interiorul locuintei, optimizandu-se in timp real si reducand semnificativ consumul de energie. O alta functionalitate importanta este programarea zilnica si saptamanala, in functie de programul si stilul de viata al utilizatorilor.
In plus, aplicatia va transmite in timp real o notificare proprietarului referitoare la orice schimbare in modul de funtionare a centralei. Nu in ultimul rand, Ariston Net aduce aminte utilizatorului si de momentul potrivit pentru revizia centralei, generand totodata rapoarte legate de consumul de energie. Conform reprezentantilor Ariston, prin folosirea accesoriilor de termoreglare conectate la aplicatia Ariston NET, economiile pot ajunge pana la 25%* din valoarea facturii. Comparatie realizata intre o centrala termica in condensare cu accesorii de termoreglare si o centrala termica conventionala fara accesorii de termoreglare
Potrivit datelor companiei, odata cu trecerea la centrale in condensare, accesoriile de termoreglare sunt tot mai cautate de catre clienti. Printre principalele avantaje ale utilizarii acestora se regasesc reducerea consumului de gaze si energie electrica, precum si cresterea confortului in spatiile locuite. Astfel, prin intermediul informatiilor oferite despre temperatura exterioara si cea interioara, acestea completeaza cadrul optim de functionare al centralei la o eficienta maxima.
Toate tipurile de centrale accepta astfel de dispozitive, iar procedura de instalare a accesoriilor de termoreglare este foarte simpla. Datorita sistemului plug & play, centrala recunoaste accesoriul montat si isi va adapta modul de functionare dupa acesta. In ceea ce priveste costurile, acestea pornesc de la 100 de lei pentru un termostat simplu sau o sonda de exterior si pot ajunge pana la 900 de lei, in cazul celor controlate prin intermediul aplicatiilor mobile.
Incepand cu anul acesta, Ariston ofera clientilor solutii pentru controlul a maximum 6 zone cu ajutorul unor accesorii ce pot fi combinate, integrate si comandate prin aplicatia Ariston NET. Printre acestea regasim sonda de interior CUBE (cu fir), sonda de interior Cube wireless (fara fir), sonda de interior cu conectare la Internet CUBE’S NET (cu fir), modul de control a doua zone cu fir si fara fir, modul de control a trei zone cu fir, modul de control a 6 zone cu fir si fara fir, sonda de exterior cu fir.
In ceea ce priveste setarea temperaturii adecvate in locuinte, cu accent pe utilizarea eficienta, durabila si economia sistemului de incalzire, specialistii Ariston recomanda reglarea temperaturii la 22 de grade pentru zi si 19 grade pentru noapte.
Despre Ariston Thermo Romania
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera. Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.
Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco.