RO EN
Coșul este gol

OAR: Persista ritmul lent de comunicare al PMB cu proiectantii, in etapele de avizare

Luni, 23 octombrie 2023, reprezentanti ai Filialei Teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (FTB OAR) au avut o intalnire cu primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, la care au participat si reprezentanti ai Directiei Generale de Urbanism  si Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB. Scopul intalnirii a fost de a aduce in fata edilului general mesajul arhitectilor din Bucuresti privind nevoia stringenta de a imbunatati timpii de raspuns, dialogul dintre arhitecti/proiectanti cu specialistii din departamentele de urbanism, precum si reducerea termenelor de eliberare a documentelor (certificate/autorizatii) de urbanism si/sau construire. 
Miza demersului initiat de FTB OAR este stabilirea unei colaborari concrete si transparente in sensul eficientizarii etapelor de autorizare. Mesajul transmis a fost ca filiala poate colabora cu specialistii din Primaria Municipiului Bucuresti pentru a debloca situatia existenta. O scrisoare cu propuneri concrete ale FTB OAR a fost inmanata primarului general. Acestea au fost primite cu interes real si au fost date asigurari ca lucrurile se vor imbunatati prin eforturi comune.
Incepand cu  anii 2020, 2021 si 2022, Filiala Teritoriala Bucuresti a OAR a initiat un Grup de Dialog cu primariile, al carui obiectiv principal este identificarea si rezolvarea problemelor aparute in procedurile de avizare si autorizare, prin colaborarea cu autoritatile si institutiile locale de resort. Din grupul de dialog fac parte membri din conducerea FTB OAR (Colegiul Director/Consiliul Teritorial), precum si reprezentanti ai altor asociatii profesionale din domeniul arhitecturii si spatiului construit.
Dorim sa purtam in continuare acest dialog cu toate primariile de sector si in mod special cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru ca vrem sa contribuim la eficientizarea proceselor legate de emiterea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire, in beneficiul corpului profesional al arhitectilor, al mediului de constructii, antreprenorial din Bucuresti - si orasului, deopotriva.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter