Elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Sibiu avanseaza si a intrat in etapa consultarilor publice. Consilierii locali ai Sibiului au fost invitati la o intalnire de lucru pe tema documentatiei PUG elaborata de firmele specializate, contractate in acest scop de municipalitate. La intalnire au participat din partea Primariei Sibiu primarul Astrid Fodor, managerul proiectului de actualizare a PUG-ului - secretarul general al Primariei Sibiu, domnul Dorin Nistor, arhitectul sef Ioana Urdea, precum si directori ai departamentelor Primariei care lucreaza indeaproape cu acest document urbanistic.
Reprezentatii elaboratorului acestui document strategic al Sibiului - asocierea Daedalus Proiect, Universitatea de Arhitectura de Urbanism Ioan Mincu - Bucuresti si Intergraph Computer Service - au prezentat propunerile privind:
- Principalele modificari ale PUG-ului;
- Organizarea spatiala, cu inelele unitatilor teritoriale, cu zonele si subzonele functionale;
- Structura zonificarii functionale si impactul asupra structurii orasului;
- Principalele modificari aduse modului de reglementare urbanistica;
- Modificarile propuse pentru zonele construite protejate;
- Modul de abordare a delimitarii / reglementarii spatiilor verzi, precum si un bilant al cresterii suprafetei zonelor verzi prevazuta de noul PUG;
- Modul de abordare a retelei de circulatii, atat pentru cea existenta, cat si pentru zonele de urbanizare, inclusiv propuneri de modernizari si realinieri respectiv propuneri ale retelei stradale noi;
- Extinderea intravilanului Municipiului Sibiu.
Dupa prezentare, consilierii locali au adresat intrebari si au primit raspunsuri din partea specialistilor.
Consultarea pe tema celui mai important document urbanistic al orasului va continua cu o intalnire la care vor fi invitati sa participe specialistii in urbanism si arhitectura. De asemenea, inainte ca PUG-ul sa intre in etapa de avizare, va avea loc consultarea publica cu cetatenii. De altfel, sibienii au fost consultati in elaborarea PUG si in prima etapa, cea a studiilor de fundamentare, cand, in urma unui chestionar aplicat online, s-au inregistrat peste 3.300 de respondenti.