RO EN
Coșul este gol

ANCPI: Peste un milion de hectare de teren au fost cadastrate in anul 2023

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) desfasoara lucrari de inregistrare sistematica a proprietatilor in 2.307 unitati administrativ-teritoriale (UAT), pe o suprafata de peste 6,2 milioane de hectare. Lucrarile, realizate atat la nivelul intregii localitati (in 498 de UAT-uri), cat si pe sectoare cadastrale, sunt gratuite pentru cetateni si se desfasoara in cadrul Programului National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF). Finantarea este asigurata din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar si din bugetele  primariilor. 
In anul 2023, ANCPI, institutie publica in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a finalizat cadastrarea integrala a 57 de comune. 
Astfel, numarul total al UAT-urilor in care au fost finalizate lucrarile de inregistrare sistematica a proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara a ajuns la 225. De asemenea, ANCPI a inscris in evidentele de cadastru si carte funciara imobilele din 24.933 de sectoare cadastrale. Suprafata totala a imobilelor inregistrate, gratuit pentru cetateni, este de 5.283.039 de hectare.
Dintre cele 225 de localitati in care au fost finalizate lucrarile de inregistrare sistematica a proprietatilor, sase au beneficiat de cofinantare (din veniturile proprii ale ANCPI si bugetul autoritatilor locale), iar 102 comune au fost cadastrate din fonduri europene, prin Proiectul major „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania”. 
Totodata, din cele 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subventiilor acordate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), au fost inregistrate in sistemul integrat de cadastru si carte funciara 7,44 de milioane de hectare (78%).
PNCCF are ca scop inregistrarea, gratuita pentru cetateni, a tuturor imobilelor (terenuri si cladiri) din Romania in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. Programul este finantat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene si din bugetul primariilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter