Compania Terratest Geotehnic, specializata in executia de lucrari geotehnice, realizeaza fundatiile speciale pentru centrul comercial Mega Mall Bucuresti, unde a contractat tot pachetul de fundatii speciale, respectiv: proiectarea, executia peretilor mulati cu grosimea de 600 mm si 800 mm, realizarea excavatiei, a puturilor de epuisment, precum si furnizarea materialelor necesare. Un alt proiect in care este implicata firma vizeaza executia fundatiilor speciale pentru parcul eolian Emil Racovita (din judetul Vaslui), care constau in realizarea de piloti forati cu diametrul de 1.000 mm. "Ca perspectiva, anul acesta ne indreptam din nou atentia catre cele trei segmente de piata care ne-au consacrat - si anume: constructiile civile, infrastructura si energia eoliana. Tinand cont de dinamica atipica a pietei constructiilor din Romania, incercam permanent sa ne adaptam la noile conditii si sa ne imbunatatim perceptia asupra cerintelor in schimbare ale clientilor. In ceea ce priveste abordarea noilor proiecte, nu excludem si varianta de asociere sau alta forma de colaborare, cu scopul de a oferi beneficiarului un pachet cat mai larg de servicii", a declarat ing. Carlos Vazquez, Country Manager.
"Comparativ cu perioada similara a anului 2013, in prima parte a acestui an speram sa realizam o cifra de afaceri net superioara, pe fondul continuarii lucrarilor la proiectele incepute la sfarsitul anului 2013", a precizat reprezentantul societatii.
Contractie pe piata locala de lucrari geotehnice
In pofida faptului ca datele economice caracteristice inceputului de an arata o usoara crestere economica, ing. Carlos Vazquez considera ca piata constructiilor, in special cea a fundatiilor speciale, a inregistrat o scadere. "Privind in ansamblu fiecare segment de piata pe care ne desfasuram activitatea, putem spune ca sectorul constructiilor de parcuri eoliene a inregistrat un regres sever, care se va mentine pe termen lung, iar cel al lucrarilor civile a avut o usoara crestere. In ceea ce priveste sectorul public, perspectivele unor noi obiective de anvergura pentru 2014 sunt destul de modeste, in conditiile in care multe dintre proiecte, inclusiv de infrastructura, au fost lansate, dar au ramas nerealizate", a explicat reprezentantul Terratest Geotehnic.
In ceea ce priveste noile reguli pentru atribuirea contractelor publice, votate de Parlamentul European la inceputul acestui an, managerul este de parere ca acestea aduc un plus de siguranta si transparenta in legislatia lucrarilor publice, dar nu o simplifica. "Cele doua directive in vigoare vor fi inlocuite de trei directive, iar numarul paginilor de prevederi legislative va fi aproape dublu. Trebuie mentionat, insa, faptul ca organizarea, experienta si calificarile personalului propus vor putea fi utilizate ca factori de evaluare atunci cand nivelul de performanta depinde in mod semnificativ de calitatea personalului implicat in executarea contractului de achizitie publica. Totodata, multe aspecte controversate si contradictorii raman inca neclarificate, ceea ce ne face sa credem ca acest nou pachet de reguli isi atinge doar partial scopul", a mai spus ing. Carlos Vazquez.
Pentru informatii suplimentare, click aici!