RO EN
Coșul este gol

ARACO: Fonduri de 7 miliarde euro pentru investitii, in primul semestru din 2011

Presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii solicita Guvernului informatii despre unele aspecte importante pentru sectorul de constructii. Astfel, se solicita calendarul de plata a creantelor catre sectorul de constructii, precum si structura si obiectivele de investitii care urmeaza a se finanta in primul semestru din 2011. Se preconizeaza ca de modul in care domeniul constructilor va evolua anul viitor vom avea sau nu o crestere a Produsului Intern Brut, majorare atat de necesara redresarii economice a tarii.
 
Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO): “Realitatile in dinamica pentru sectorul de constructii din Romania, dupa doi ani de criza, atesta o contractie cumulata valorica a sectorului de minimum 40%, o reducere cu 25% a numarului de angajati din sector (cu tendinta de crestere in iarna 2010-2011) si o crestere cumulata alarmanta a volumului arieratelor, ceea ce majoreaza direct, dar artificial, si dinamica datoriilor societatilor catre bugetele de stat si de asigurari sociale. In aceste conditii, salutam intentia Guvernului de a asigura in primul semestru din 2011 o suma de 7 miliarde euro pentru investitii, insa succesul si finalizarea acestei politici pe termen scurt trebuie concertate dinamic si rapid cu achitarea urgenta a datoriilor acumulate catre societatile de constructii. In acest context, solicitam Executivului calendarul de plata a creantelor catre sectorul de constructii din Romania; structura si obiectivele de investitii care urmeaza a fi finantate si/sau licitate in primul semestru din 2011, precum si masurile necesare de esalonare a platii datoriilor si/sau penalizarilor catre bugetele de stat si asigurari sociale, pe care Guvernul intentioneaza sa le promoveze incepand cu exercitiul financiar 2011. Dupa cum arata experienta altor tari comunitare, de modul in care dinamica sectorului de constructii va evolua in 2011 vom putea avea sau nu o crestere economica a PIB, atat de necesara redresarii tarii”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter