RO EN
Coșul este gol

TRANSILVANIA CONSTRUCTII: Lucrari de extindere a parcului logistic propriu

Intrucat Parcul Logistic Transilvania reprezinta o componenta importanta a activitatii antreprenorului Transilvania Constructii, din Cluj-Napoca, managerii firmei vor propune in sedinta adunarii generale a actionarilor, convocata in luna iulie a.c., aprobarea unui program de investitii ce vizeaza constructia unei hale de stocare, cu o suprafata de 10.000 mp in cadrul acestui amplasament, precum si diverse operatiuni de modernizare si extindere a spatiilor existente. Acest plan – in valoare de peste 5,3 milioane de euro – a fost anuntat dupa ce, la finele anului trecut, oamenii de afaceri Mircea si Andrei Iancu Timofte au preluat controlul complet al companiei, in urma faptului ca SIF Banat-Crisana le-a vandut o cota de 49,63% din actiuni. In ceea ce priveste strategia de afaceri derulata in ultimul timp, directorul general al Transilvania Constructii, Andrei Iancu Timofte, a precizat ca „in primul trimestru al anului in curs s-a remarcat o crestere a pietei de constructii, mai ales pe segmentele industrial si rezidential, ceea ce ne indreptateste sa estimam, la nivelul lui 2014, o cifra de afaceri care sa depaseasca pragul de 24,6 milioane de lei (circa 5,5 milioane de lei)”. Consultand documentele financiare aferente perioadei ianuarie-martie a.c., rezulta ca societatea a realizat un rulaj de 6,99 milioane de lei, in conditiile unui profit net pozitiv. Totusi, din cauza factorului sezonier si a fluctuatiilor sectorului de antrepriza, veniturile consemnate din lucrarile de constructii-montaj au avut o cota de 1,74% din total, cele mai semnificative ponderi revenind activitatilor de inchiriere a unor spatii din Parcul Logistic Transilvania (amplasat in zona Someseni, in proximitatea Aeroportului Cluj-Napoca) – mai precis 52,97% si vanzarii apartamentelor din ansamblul Dorobantilor Residence, edificat si administrat de societate (42,67%). In aceste conditii, conducerea firmei precizeaza ca in ceea ce priveste divizia de constructii, „aceasta a fost restructurata si reorientata spre sustinerea dezvoltarii investitiilor proprii”.
***
Cu 53 de angajati, Transilvania Constructii continua, in prezent, un amplu program de reabilitare a drumurilor si retelelor electrice, de gaz, apa si canalizare din Parcul Logistic Transilvania, investitie ce se va derula in mai multe etape. Pentru prima faza s-a alocat suma de 0,8 milioane de euro, finantarea fiind asigurata printr-un credit bancar contractat pentru o perioada de zece ani. In 2013, antreprenorul clujean a raportat o cifra de afaceri de 29,1 milioane de lei (din care 3,53 milioane de lei din lucrari de constructii-montaj), in scadere fata de cele 35,5 milioane de lei din precedentele 12 luni. Din anul 2012, cand a finalizat ansamblul Dorobantilor Residence, societatea activeaza si in calitate de dezvoltator, propunandu-si sa implementeze o serie de proiecte specifice, pe termen mediu. Informatii suplimentare, la www.transilvaniaconstructii.ro
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter