Skanska, cel mai mare dezvoltator de birouri din Europa, a incheiat anul 2020 cu 4 cladiri de birouri vandute pentru suma de 265 milioane de euro, peste 135.000 mp de spatii inchiriate si mai mult de 150.000 mp livrati in Polonia, Republica Ceha, Romania si Ungaria. Skanska ramane lider pe piata imobiliara europeana, in prezent avand peste 170.000 mp de spatii de birouri in 6 cladiri ce se afla in faza de constructie in Europa Centrala si de Est (ECE).
In Romania, in 2020 Skanska a incheiat vanzarea cladirilor de birouri Campus 6.2 si 6.3, a inchiriat spatii de peste 5.500 mp, a obtinut certificari WELL Health & Safety Rating pentru proiectele Equilibrium 1 si Campus 6.2 si a lansat SkanskaSpaces - platforma de vizualizare interactiva 3D dezvoltata de Bright Spaces, ce a fost implementata, in premiera, in proiectul Equilibrium.
"2020 a fost un an plin de incercari pentru multe sectoare din zona de business si nu numai, insa Skanska a reusit sa faca fata provocarilor si dificultatilor aparute de-a lungul anului si sa isi atinga obiectivele propuse. In acelasi timp si-a luat angajamentul de a continua sa fie un dezvoltator de spatii de birouri de inalta calitate, cu standarde de siguranta de top, care reduc riscul transmiterii bolilor", spun reprezentantii grupului de dezvoltare imobiliara si constructii, de origine suedeza.
Anul trecut nu a fost oprita activitatea de pe santierul aferent proiectelor Campus 6.2 si Campus 6.3 din Bucuresti, iar echipa Skanska Romania s-a adaptat la conditiile actuale de pandemie, integrand, in acelasi timp, toate masurile de siguranta necesare si respectand recomandarile autoritatilor.
O realizare importanta a Skanka este reprezentata de vanzarea cladirilor de birouri Campus 6.2 si Campus 6.3 din Bucuresti, catre S IMMO AG, pentru 97 milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari tranzactii ale Skanska pe piata romaneasca de pana acum.
In plus, Campus 6.2 si Equilibrium 1 sunt primele cladiri de birouri din Romania care reusesc sa obtina certificarea WELL Health & Safety Rating. Skanska este primul dezvoltator de birouri din regiune care indeplineste cele mai noi cerinte impuse de forul de la International WELL Building Institute pentru locatii (multiple) standard. Skanska insista asupra importantei certificarii cladirilor pentru a oferi oamenilor increderea necesara in procesul de revenire la birou si intentioneaza sa obtina certificarea WELL Health & Safety Rating pentru toate proprietatile sale.
Pasi importanti catre digitalizare
Tot anul trecut, printr-un parteneriat incheiat cu startup-ul Bright Spaces, viitorii ocupanti ai celor doua cladiri din proiectul Equilibrium pot deja sa vizualizeze virtual spatiile de birouri. Dezvoltata sub umbrela strategiei de inovare a Skanska CEE, platforma de vizualizare interactiva 3D (operationala din luna octombrie 2020) permite dezvoltatorului sa-si prezinte spatiile intr-un mod inovator, interactiv si mai adaptat la nevoile actuale ale clientilor. Solutia ofera o experienta completa utilizatorilor si creeaza un nou standard in prezentarea virtuala a spatiilor de birouri. Noua solutie real estate technology este un rezultat al unui hackathon PropTech organizat de Skanska in 2019 si a fost implementata in premiera in proiectul Equilibrium.
"Anul trecut a reprezentat o provocare pentru noi toti - societate, companii si lideri de corporatii - in ceea ce priveste adaptarea la o noua realitate sociala si economica. Covid-19 a redefinit peste noapte comportamentele noastre traditionale la locul de munca, astfel incat munca la distanta a devenit rapid noua norma pentru toate organizatiile. Sunt recunoscatoare atat echipei locale cat si celei regionale. Impreuna am reusit sa depasim toate obstacolele si sa ne atingem obiectivele. In toata aceasta perioada, ne-am conectat permanent, ne-am adaptat la noua situatie, ne-am concentrat pe protejarea oamenilor si a business-ului. Nu am oprit activitatea pe santierul aferent proiectelor Campus 6.2 si Campus 6.3, iar impreuna cu colegii de la divizia de constructii, ne-am adaptat cu agilitate la conditiile actuale de pandemie, integrand in acelasi timp toate masurile de siguranta necesare si respectand recomandarile autoritatilor. Vreau sa le multumim tuturor colegilor de la Skanska Construction Romania si partenerilor implicati pentru munca depusa in santierul proiectelor Campus 6.2 si Campus 6.3. A fost si va ramane un efort comun al tuturor pentru a putea reusi finalizarea acestor proiecte ambitioase. Puterea de adaptare a fost neasteptata, iar rezultatele obtinute ma fac extrem de mandra si de increzatoare ca ne vom mentine ritmul sustenabil de dezvoltare a business-ului in Romania. Anul acesta ne-am angajat sa continuam sa fim recunoscuti ca un dezvoltator de spatii de birouri de inalta calitate, cu standarde de siguranta de top, care reduc riscul transmiterii bolilor si faciliteaza crearea unor spatii de lucru sanatoase si sigure in realitatea post-Covid", a declarat Aurelia Luca, Vicepresedinte Executiv Operatiuni Romania pentru divizia de dezvoltare comerciala a Skanska in CEE.
***
Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor parcurge procesul de certificare LEED.