Cifra de afaceri inregistrata de compania de constructii Napoca SA in primele sase luni ale acestui an s-a plasat la 26,83 milioane de lei, in scadere cu 21% fata de nivelul de 33,93 milioane de lei raportat la finele lunii iunie 2016. In intervalul analizat, societatea a lucrat cu 208 angajati, veniturile obtinute din activitatea de constructii avand o pondere majoritara in rulajul total (81,6%), in timp ce diferenta a fost obtinuta din vanzarile de marfuri (18,4%). Pe langa activitatea de executie, compania produce betoane, mortare si diverse confectii metalice. Tot in primul semestru din 2017, Napoca SA a inregistrat un profit brut de 187.391 lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand indicatorul respectiv s-a situat la 1,36 milioane de lei.
Principalele proiecte la care a participat compania in primele sase luni ale acestui an au vizat demolarea, extinderea si etajarea cladirii de birouri pentru Compania de Apa Somes SA, construirea platformei de stationare a aeronavelor si suprafetelor de manevrare aferente primei etape de extindere a Aeroportului International Avram Iancu, din Cluj-Napoca, precum si la modernizarea terminalului plecari din zona de regrupare a aceleiasi unitati. In domeniul infrastructurii, compania s-a implicat in modernizarea drumurilor agricole de exploatare pe teritoriul comunei Geaca (judetul Cluj), in reabilitarea trotuarelor din localitatile Floresti si Luna de Sus (judetul Cluj) si in proiectele de intretinere a drumurilor judetene DJ 103G (Gheorghieni - soseaua de centura), DJ 107R (Baisoara - Statiunea Muntele Baisorii), DJ 107L (Sandulesti - Taureni), DJ 161B (Ploscos - Turda), DJ 103I (Cheile Turzii) si DJ 103G (Cheile Turzii). In zona proiectelor private, Napoca SA a lucrat la consolidarea si repararea fatadelor cladirii hotelului New York din Cluj-Napoca, avand ca beneficiar compania Napocamin.
Societatea Comerciala de Constructii Napoca SA a fost infiintata in anul 1991, prin divizarea Trustului de Constructii Cluj, in prezent fiind detinuta de IT Transilvania Invest SA (67,38% din actiuni), de ARD Invest (9,84%) si de alte persoane fizice si juridice (22,78%). Societatea detine, in Cluj-Napoca, o baza de productie formata dintr-o statie de sortare a agregatelor, una de betoane, un atelier de prefabricate si confectii din lemn, precum si un parc auto si de utilaje.
Principalii competitori ai companiei sunt reprezentati de Viarom Construct, Antrepriza de Reparatii si Lucrari (ARL) Cluj - subsidiara a grupului Strabag, Construct Perom, Diferit SRL, Cridov SRL si Porr Construct.