RO EN
Coșul este gol

MOTA-ENGIL: Profitabilitate de 17%, la finele anului trecut

Grupul Mota-Engil, liderul pietei de constructii din Portugalia, a inregistrat o crestere de 2,4% a veniturilor din 2014, pana la 2,36 miliarde euro, in timp ce indicele profitabilitatii EBITDA s-a majorat cu 13%, la 409 milioane de euro. Potrivit raportului financiar trimestrial al companiei, rentabilitatea acesteia a ajuns la 17%, in special datorita operatiunilor din Africa, in timp ce profitul net s-a stabilizat la 51 milioane de euro (+2%). Circa 68% din afacerile Mota-Engil de anul trecut s-au realizat in afara Europei. La finele lunii decembrie 2014, portofoliul de contracte al antreprenorului insuma lucrari de 4,4 miliarde euro, din care 77% reprezentau comenzi provenite din Africa si America Latina.
In 2014, compania a finalizat cu succes cel mai mare proiect pe care l-a derulat in intreaga sa istorie, respectiv constructia Coridorului Nacala, realizat in zona de nord-est a Mozambicului, lucrare in valoare totala de 568 milioane de euro.
Compania s-a retras de pe piata de constructii din Romania in anul 2012, dupa ce afacerile subsidiarei locale (Mota-Engil, Engenharia e Construçao SA Portugalia - Sucursala Romania) s-au depreciat considerabil, de la 122 milioane de lei in 2009, la 5,58 milioane de lei in 2010 si la sub un milion de lei in 2011. Mota-Engil a accesat piata romaneasca in anul 2005 prin divizia de energie Martifer, care a investit 55 milioane de euro la Lehliu pentru constructia unei rafinarii de combustibil ecologic obtinut prin prelucrarea de rapita si soia.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter