RO EN
Coșul este gol

IMPACT SA: Rezultate in scadere, asteptari in crestere

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor SA a raportat un profit net de aproximativ 13,5 milioane lei in trimestrul al treilea a.c., inregistrand o scadere de 52% fata de perioada similara din 2016, cand s-a realizat un profit net de 27,9 milioane lei. Scaderea profitului a fost influentata de un volum al vanzarilor inferior celui de anul trecut (-19%) si de cresteres costului financiar specific companiei (+153%) fata de anul trecut. Diminuarea indicatorilor s-a datorat exclusiv inchiderii unuia dintre drumurile de acces intr-un complex al companiei si mediatizarii nefavorabile intense a acestui incident, conform reprezentantilor societatii. La data de 30 septembrie 2017, vanzarile de apartamente aflate in portofoliul Impact SA (Greenfield si Salcamilor) au atins un numar de 246 de unitati, in scadere cu 30,3%, de la 353 de unitati la sfarsitul trimestrului al treilea din 2016, insa valoarea medie / tranzactie a inregistrat o crestere de 19%, de la 70.895 euro in iulie-septembrie 2016 la 82.952 euro in intervalul similar din 2017.
***
Societatea se afla in curs de finalizare a constructiei Ansamblului Platanilor, care va avea in componenta 39 de blocuri cu 944 apartamente. Pe langa sursele proprii de finantare (profitul reinvestit), se urmareste cofinantarea cheltuielilor de dezvoltare prin credite bancare, care, pana in prezent, au fost contractate de la Banca Transilvania, Libra Bank si Piraeus Bank. Totodata, compania a lansat recent proiectul Luxuria Domenii Residence, destinat segmentului premium, cuprinzand noua blocuri cu 630 de unitati, dezvoltate pe o suprafata totala de 2,25 hectare. Raportul financiar complet al companiei se poate descarca aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter