RO EN
Coșul este gol

ADAMA: Crestere cu 25% a vanzarilor, datorita revigorarii pietei rezidentiale

Dezvoltatorul Adama, detinut in intregime de Immofinanz Group, lucreaza la constructia ultimei etape a proiectului Copou Bellevue, din Iasi, faza ce presupune executia a 50 de unitati locative (studiouri, apartamente cu doua si trei camere si minipenthouse-uri). Cladirea (P+4E+5R) este realizata de compania de constructii Bog'Art, serviciile de consultanta si management fiind asigurate de Vitalis Consulting. In prezent, se lucreaza la etajul al treilea la structura de rezistenta. Lucrarile de constructie la aceasta ultima etapa, in valoare de 1,7 milioane de euro, au fost demarate in noiembrie 2013, urmand sa fie definitivate in toamna anului 2014. Proiectul situat pe strada Fagului, din Iasi, mai include alte trei cladiri similare, ce au fost finalizate. Locatarii Copou Bellevue vor avea la dispozitie spatii de parcare si pentru depozitare proprii, precum si un club profesional de sanatate, dotat cu sala de fitness si sauna. Adama este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori din domeniul rezidential, in 2013 compania finalizand doua cladiri de locuinte in Bucuresti, in cadrul Edenia Titan II si Evocasa Optima, cu un numar total de 210 apartamente. "In ultimele 12 luni, am asistat la un cumul de factori ce indica o revenire a pietei imobiliare si, implicit, a celei rezidentiale. Numarul tranzactiilor este in crestere, conditiile de creditare in moneda nationala sunt tot mai bune si ratele bancare redevin optiuni avantajoase fata de chirii. Toti acesti factori pozitivi au contribuit la sporirea cu 25% a vanzarilor Adama din 2013, fata de 2012", a declarat Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama.
 
"Piata nu va mai ajunge curand la nivelul anilor 2007-2008, dar nici acel context nu era normal"
Potrivit reprezentantului Adama, segmentul imobiliar nu a revenit inca la un nivel normal, echilibrat, fara fluctuatii. "Piata nu va mai ajunge curand la nivelul anilor 2007-2008, dar nici acel context nu era normal. Semne de revigorare exista, iar trendul pare a fi pozitiv, dar este important sa constientizam ca este indicat sa avem o evolutie favorabila, insa treptata, pentru a deveni o piata matura si stabila. Perioada electorala ar putea influenta sectorul rezidential privat doar prin prisma mesajelor si proiectelor pe care candidatii le pot prezenta in campanie, mesaje care pot avea o influenta in randul cumparatorilor mai mult la nivel psihologic si pentru o perioada limitata de timp. Ar mai fi de urmarit si modul in care se vor concretiza intentiile noului Guvern de a transforma programul Prima Casa in Noua Casa, dedicat exclusiv constructiilor noi. Aceasta modificare a mai existat la nivel de initiativa, fara a se concretiza", a mai spus Alina Necula.
 
Diferente intre proiectele din perioada de "boom" si cele actuale
In ceea ce priveste diferentele intre proiectele din perioada de "boom" imobiliar si cele disponibile in prezent in ofertele dezvoltatorilor, principalele trasaturi distincte se refera la suprafetele locuintelor. "Daca in 2007-2008 erau cautate apartamente cu suprafete mari si terase generoase, produs rezidential nou pe piata locala la acea vreme si total diferit de blocurile construite inainte de 1989, in prezent cumparatorii sunt interesati de apartamente cu suprafete potrivite, compartimentate inteligent si realizate la un anumit standard de calitate. Zona in care este construit ansamblul este un alt factor de diferentiere, clientii intelegand tot mai frecvent importanta amplasarii proiectului si localizarea acestuia in interiorul orasului, in cartiere deja dezvoltate", a explicat reprezentantul Adama. In privinta ofertei, desi au existat semnale ca au ramas stocuri importante nevandute pe piata, Alina Necula considera numai partial adevarata aceasta ipoteza. "Pe segmentul locuintelor care se adreseaza clasei medii (locuinte construite la un anumit nivel calitativ, la un raport calitate-pret potrivit, amplasate in oras si bine conectate la reteaua de transport), stocul este relativ redus, iar cererea pentru aceasta categorie este tot mai mare. In plus, statisticile indica o crestere anuala a numarului de tranzactii imobiliare, ceea ce inseamna ca exista dinamica pe piata. Principalii factori care ar putea incuraja acest trend sunt reprezentati de stabilitatea politica si de strategiile bancilor privind creditarea". Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter