RO EN
Coșul este gol

PARLAMENT: Companiile pot solicita amanarea platii la utilitati si a altor contributii

La cererea contribuabilului operator economic a carui activitate a fost oprita sau a caror venituri sau incasari s-au diminuat cu minimum 15% in luna in curs, raportat la media celor doua luni anterioare, se amana virarea contributiilor de asigurari sociale calculate si retinute de angajator, aferente veniturilor din salarii si veniturilor asimilate salariilor, a decis vineri Parlamentul Romaniei, prin procedura de urgenta. Facilitatea se poate acorda pe o perioada de cel mult trei luni, iar virarea contributiei se va face esalonat, in urmatoarele 12 luni ulterioare incetarii facilitatii, in proportie de 50% din volumul total scadent.
De asemenea, tot la cerere si in contextul unei reduceri similare a veniturilor, angajatorii pot opta pentru amanarea la plata a contributiei asiguratorie pentru munca aferenta veniturilor din salarii si veniturilor asimilate salariilor.
In plus, companiile mai pot solicita amanarea la plata a utilitatilor, cu exceptia serviciilor de voce si date mobile.
"Art. 4 - (1) La cererea beneficiarului, persoana fizica, afectata direct sau indirect de masurile impuse de autoritatile competente, pe perioada starii de urgenta sau a operatorului economic, a carui activitate a fost oprita sau a caror venituri sau incasari s-au diminuat cu minimum 15% in luna in curs, raportat la media celor doua luni anterioare, se amana la plata, pentru o perioada de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilitati: apa-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV, cu exceptia serviciilor de voce si date mobile. (2) La expirarea perioadei de 3 luni mentionate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilitati vor plati sumele scadente, esalonat, pe o perioada de 12 luni de la expirarea perioadei, fara a li se percepe dobanzi si penalitati de intarziere. (3) Operatorii economici care suporta amanarea la plata vor esalona debitele restante fara a depasi raportul de 1/12 pe luna", se arata in Legea adoptata de Parlament.
Proiectul de Lege pentru acordarea unor facilitati fiscale contribuabililor persoane fizice si juridice (PL-x 130/2020) a fost adoptat de Senat la 31 martie 2020 si de Camera Deputatilor, ca for decizional, pe 3 aprilie 2020.
Pentru a consulta textul integral al Legii, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter