RO EN
Coșul este gol

Flexibilizare proces de aprobare proiecte majore in domeniul infrastructurii de apa

In cadrul unei sedinte de Guvern, a fost aprobat un memorandum propus de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene privind masuri de flexibilizare a procesului de aprobare a proiectelor majore din domeniul de apa si apa uzata.
Aceasta initiativa permite posibilitatea de semnare, intr-o prima faza, a contractelor de finantare, pentru 14 proiecte majore de investitii in infrastructura de apa si apa uzata, cu o valoare de circa 3,17 miliarde euro, cu includerea unor clauze rezolutorii.
„Clauzele rezolutorii vor permite demararea rapida a implementarii proiectelor prin initierea procedurilor de achizitie publica pentru acele componente ale proiectului cu un nivel ridicat de certitudine a investitiei, cum ar fi sisteme absolut necesare, componente justificate din punct de vedere tehnico-economic”, a explicat secretarul de stat Marius Vasiliu.
Memorandum-ul elimina o parte din blocajele legate de detalii de natura tehnica, economica si institutionala, facilitand disponibilizarea resurselor financiare necesare demararii investitiilor intr-un sector esential pentru asigurarea unui nivel ridicat de trai al populatiei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter