RO EN
Coșul este gol

EY: Crestere a business-ului in 2020 si focus pe digitalizare si tehnologie

EY anunta venituri globale consolidate in valoare de 37,2 miliarde USD in exercitiul financiar incheiat in iunie 2020, inregistrand o crestere de 4,1% in moneda locala, in pofida impactului economic global al pandemiei provocate de Covid-19. In ultimii sapte ani, organizatia globala EY a inregistrat o crestere anuala agregata, de 7,7%.
"Rezultatele noastre reflecta cultura puternica pe care am construit-o si modul in care am ales sa ne punem in valoare oamenii, clientii si comunitatile in care suntem prezenti. Pe mai departe, vom investi si mai mult in oamenii si in echipele EY, in digitalizare si tehnologie si in sustinerea antreprenorilor care lupta, prin inovatie, sa dezvolte afaceri durabile", spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale.
 
Crestere la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice, sectoarelor cheie si pietelor in exercitiul financiar 2020
In exercitiul financiar 2020, toate liniile de servicii EY au inregistrat cresteri: serviciile de audit au crescut cu 3,1%, cele de asistenta in afaceri cu 4,9%, serviciile de asistenta fiscala cu 5,1% si serviciile de asistenta in tranzactii cu 2,8%, toate in moneda locala.
Veniturile au crescut si in toate zonele geografice ale EY: in America de Nord si de Sud cu 3,4%, in Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA) cu 3,4% si in Asia-Pacific cu 8,2%.
De asemenea, EY a inregistrat o crestere solida in sectoarele: tehnologie, produse de larg consum, capital privat si administrarea patrimoniului si activelor, in principal datorita cererii de servicii digitale si bazate pe tehnologie.
 
Strategia EY NextWave: construirea de valoare pe termen lung pentru toti actorii implicati
Lansata in exercitiul financiar 2020, strategia NextWave vizeaza crearea de valoare pe termen lung pentru toti actorii implicati si se bazeaza pe patru dimensiuni: valoarea umana/ a resurselor umane, valoarea consumatorilor/clientilor, valoarea sociala si valoarea financiara. 
In acest sens, in anul financiar 2020, EY a contribuit, in cadrul initiativei de cooperare organizata de Consiliul International pentru Afaceri (IBC) din cadrul Forumului Economic Mondial, la stabilirea unui set de parametri de baza pentru standardizarea raportarilor legate de factorii de mediu, sociali si de guvernanta si de crearea de valoare pe termen lung. Raportarile propuse de EY tin cont de impactul unei companii in raport cu cei patru piloni asociati obiectivelor de dezvoltare durabila ale ONU: planeta, oamenii, prosperitatea si principiile de guvernanta.
La nivel intern, implementarea strategiei NextWave a vizat redefinirea a doua linii de servicii (Strategie si Tranzactii si Consultanta), prin extinderea competentelor, solutiilor si tehnologiilor, pentru a raspunde nevoilor in crestere ale liderilor de companii in materie de strategie, transformare si tehnologie.
In acelasi timp, s-au realizat 18 achizitii in domenii precum securitate cibernetica, strategie, managementul schimbarii, proiectare si tehnologie, inclusiv transformare digitala SAP.
In vederea accelerarii ritmului transformarii digitale a organizatiei globale, in exercitiul financiar 2021, sunt planificate investitii in valoare de 1,5 miliarde de USD in calitatea auditurilor, in solutii tehnologice, resurse umane si in ecosistemul general de aliante strategice al EY.
 
O cultura solida a resurselor umane
Numarul angajatilor a crescut, per total, cu 5,3%, la peste 298.965 de profesionisti la nivel global, in exercitiul financiar 2020.
La nivel organizatiei, 600 de persoane au fost promovate in pozitia de partener, reflectand prioritatile cheie: 39% dintre partenerii promovati fac parte din linia de servicii de audit, 37% provin din piete emergente, iar femeile reprezinta 33% dintre acestia. De asemenea, au fost atrasi 462 de noi parteneri externi in cadrul firmelor membre EY.
La nivel executiv, o treime dintre membri sunt femei, 18 lideri provin din noua tari, patru fiind originari din piete emergente. In linie cu angajamentul asumat in respectarea principiilor de diversitate si incluziune, conducerea executiva globala a infiintat o echipa de lucru globala pentru echitate sociala.
 
Construirea unei lumi care functioneaza mai bine
In exercitiul financiar 2020, EY si-a stabilit un obiectiv ambitios de a avea un impact pozitiv asupra a un miliard de vieti pana in 2030, prin intermediul programului sau de responsabilitate sociala EY Ripples. Peste un milion de oameni vor fi mobilizati la nivel global pentru a promova schimbarea pe termen lung prin colaborarea cu antreprenorii cu impact social, prin sprijinirea urmatoarei generatii si prin accelerarea durabilitatii ecologice.
In aceeasi perioada, au fost realizate investitii in valoare totala de 126 milioane de USD in proiecte dedicate consolidarii comunitatilor in care compania isi deruleaza activitatea. De asemenea, au fost lansate 38 de solutii impreuna cu 11 parteneri de alianta pentru a satisface rapid nevoile aparute ca urmare a pandemiei in domenii precum gestionarea crizelor, telemedicina, raportarea cazurilor si altele.
La Davos, EY s-a angajat sa devina o organizatie neutra din punctul de vedere al amprentei de carbon pana la finalul anului calendaristic 2020. Steve Varley a fost numit in noua pozitie de vicepresedinte global al EY pentru sustenabilitate, activitatea sa concentrandu-se in principal asupra realizarii obiectivelor de dezvoltare durabila ale EY si ale clientilor sai.
In raportul Global Review 2020, EY a anuntat pentru prima data progresele inregistrate in ceea ce priveste integrarea celor zece principii ale initiativei „Global Compact” a Organizatiei Natiunilor Unite si a obiectivelor de dezvoltare durabila ale ONU in strategia, cultura si operatiunile companiei. EY va continua sa publice o gama larga de parametri financiari si nefinanciari in raportul sau Global Review. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter