RO EN
Coșul este gol

Romania si Serbia, cele mai dinamice piete de constructii din Europa, in octombrie

Piata de constructii din Romania a inregistrat, in octombrie 2022, o crestere de 5,5% comparativ cu luna anterioara si de 34,4% raportat la luna octombrie 2021, fiind, alaturi de Serbia si Polonia, cele mai dinamice sectoare de constructii din UE, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat. 
In octombrie 2022, comparativ cu luna anterioara, productia ajustata din sectorul de constructii a crescut cu 1,3% atat in UE, cat si in zona euro, dupa ce in septembrie fusese raportate evolutii lunare de 0,5% in zona euro si de 0,3% in UE. 
Raportat la nivelul din octombrie 2021, in octombrie 2022 productia europeana de constructii a crescut cu 2,2% in zona euro si cu 2,4% in UE.
In zona euro, in octombrie 2022, raportat la septembrie 2022, sectorul constructiilor de cladiri a crescut cu 1,3%, iar cel de inginerie civila (infrastructura) cu 1%. In UE, constructiile de cladiri au crescut cu 1,3%, iar cele de inginerie civila, cu 0,1%. Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai dinamice evolutii lunare au fost inregistrate in Slovenia (+8,5%), Romania (+5,5%) si Polonia (+5%). Scaderi au fost raportate de Ungaria (-1,8%), Portugalia si Finlanda (-0,7% fiecare), de Suedia (-0,4%) si de Spania (-0,3%).
La o baza de raportare anuala, sectorul de constructii de cladiri din zona euro a crescut, in octombrie 2022 fata de octombrie 2021, cu 2,3%, iar activitatea din segmentul de inginerie civila, cu 1,9%. In UE, volumul lucrarilor de constructii de cladiri a avansat cu 2,4%, iar cel de infrastructura, cu 1,7%. Pietele care au inregistrat cele mai bune performante sunt Slovenia (+54,6%), Romania (+34,4%) si Polonia (+3,9%). Scaderi au fost consemnate in Ungaria (-20,1%), Spania (-9,7%), Belgia (-1,6%) si Slovacia (+0,1%).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter