RO EN
Coșul este gol

Romania a inregistrat cele mai bune rezultate in constructii din UE, in septembrie

In luna septembrie 2022, productia realizata de sectorul de constructii din Romania a crescut cu 3,2% comparativ cu luna anterioara, respectiv cu 26,2% fata de nivelul din septembrie 2021, inregistrand cel mai dinamic ritm de evolutie din Uniunea Europeana, conform datelor Eurostat. In medie, in luna septembrie 2022, raportat la august 2022, sectorul de constructii din zona euro a crescut cu 0,1%, in timp ce in UE, evolutia lunara a fost de 0,2%. Raportat la septembrie 2021, evolutia anuala a fost de 1% in zona euro, respectiv de 1,4% in UE.
In luna august 2022, volumul productiei de constructii a scazut, fata de luna anterioara, cu 1% in zona euro si cu 0,9% in UE.
 
La o baza de raportare lunara, in zona euro, in septembrie 2022 sectorul constructiilor de cladiri a crescut cu 0,1%, iar cel de inginerie civila cu 0,6%. In UE, ingineria civila a avansat cu 1,5%, in timp ce constructiile de cladiri s-au redus cu 0,1%.
Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date centralizate, cele mai ridicate dinamici lunare au fost inregistrate de Romania (+3,2%), Suedia (+2,8%) si Ungaria (+2,2%). Cele mai semnificative scaderi lunare au fost raportate de Polonia (-5,8%), Portugalia (-2,7%) si Austria (-2,6%).
 
La o baza de raportare anuala, in zona euro, in septembrie 2022 volumul lucrarilor de constructii de cladiri a crescut cu 1,2%, iar cel de inginerie civila, cu 0,2%. In UE, constructiile de cladiri au avansat cu 1,4%, iar cele de inginerie civila, cu 1,3%.
Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date centralizate, cele mai ridicate dinamici de crestere au fost observate in Romania (+26,2%), Slovenia (+26,1%) si Austria (+6,3%), iar cele mai accentuate scaderi, in Spania (-12,3%), Cehia (-3,7%) si Germania (-2,6%).
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter